Jouluradio kasvatti suosiotaan erityisesti nuorten parissa

Jouluradio kasvatti suosiotaan etenkin 15–24-vuotiaiden ja naisten keskuudessa.  Nettiradion suosituimmaksi kanavaksi nousi jälleen pääkanava.

 

 

Jouluradio oli toista vuotta peräkkäin koko Suomen kolmanneksi tavoittavin radiokanava ja neljänneksi kuunnelluin kanava.

Viikkotavoittavuudessaan kanava ylsi 15–24-vuotiaiden kohderyhmässä koko Suomen ykköseksi, ja se oli naisten keskuudessa toiseksi tavoittavin kanava. FM-kuuluvuusalueillaan Jouluradio tavoitti 16 prosenttia väestöstä.

Tiedot käyvät ilmi Kansallisen Radiotutkimuksen (KRT) joulukuun 2023 raporteista ajalta 27.11.–31.12.2023.

– Jouluradio on vuosien varrella vakiinnuttanut asemansa joulunajan suosittuna tunnelmanluojana. Kanava tavoitti viime vuoden joulukuussa keskimäärin 831 000 suomalaista viikon aikana, Finnpanelin asiakkuuspäällikkö Mervi Raulos kertoo tiedotteessa.

Kuunteluajat kasvoivat netissä

Jouluradion kaikkien nettikanavien yhteenlaskettu kuunteluaika kasvoi merkittävästi Jouluradio20-juhlakauden kuunteluihin verrattuna, vaikka kanavamäärää supistettiin kymmenestä kahdeksaan.

Pääkanavan kuunteluminuutit kasvoivat lähes 15 prosentilla aiempaan kauteen nähden, vaikka kanavaperheessä tapahtui muutoksia. Kävijämäärät laskivat juhlakauden huippuluvuista osittain kyseisten muutosten vuoksi.

Jouluradion nettikanavista suosituin oli edelleen pääkanava. Toiseksi suosituin kanava oli Kauneimmat Joululaulut ja kolmanneksi eniten kuunneltiin Happy Holidays -kanavaa.  Kauden uutuuskanavana kuultiin kevyempää PopJoulu-kanavaa.

– Jouluradion musiikkitoimitus on panostanut soittolistoihin ja pääkanavan musiikkilistoja on laajennettu ja monipuolistettu. Kuuntelijat ovat entistä sitoutuneempia – he viihtyvät Jouluradion kanavilla, sanoo Jouluradion vastaava tuottaja Katri Ketola. 

Jouluradion tärkeänä tehtävänä on ylläpitää joulumusiikkikulttuuria ja antaa tilaa uudelle joulumusiikille ja sen tekijöille. Jouluradion teettämän kuuntelijakyselyn mukaan kanava onnistui luomaan kuuntelijoille joulun tunnelmaa.

Jouluradion nettikanavia kuunnellaan paljon myös ulkomailla. Viime vuonna Jouluradiota kuunneltiin 146 maassa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää