Jumalanpalvelus televisiossa jälleen joka sunnuntai

Yleisöpalaute sai Yleisradion palaamaan koronavuosilta tuttuun, normaalia tiiviimpään jumalanpalvelusten esitystahtiin. Ainakin elokuun 2024 loppuun saakka televisiossa esitetään jumalanpalvelus joka sunnuntai.

Televisioituja jumalanpalveluksia voi seurata televisiossa joka sunnuntai ainakin elokuun loppuun Yle TV1:ssä kello 10. Ne ovat katsottavissa myös Yle Areenassa.

Koronapandemian aikana maaliskuusta 2020 alkaen Yle TV1:ssä lähetettiin jumalanpalvelus jokaisena sunnuntaina sekä kirkollisina pyhinä. Tällä taattiin erityisesti se, että halukkaat pääsivät osallistumaan jumalanpalvelukseen, vaikka liikkuminen tilaisuuksiin oli rajoitettua.

Koska tuotantoresurssit eivät kasvaneet, osa jumalanpalveluksista oli uusintoja aikaisemmilta vuosilta.

Tämän vuoden alussa Yle päätti, että aiemmin lähetettyjen jumalanpalvelusten uusinnoista luovutaan ja palataan koronaa edeltävään käytäntöön, jolloin jumalanpalveluksia lähetettiin televisiosta 32–37 kertaa vuodessa.

Osa katsojista tulkitsi tilanteen jopa niin, että muutos tarkoittaa tv-jumalanpalvelusten loppumista.

– Kielteistä palautetta paluusta niin sanottuun normaalitilanteeseen tuli sekä kirkon että Ylen suuntaan. Se kertoo jumalanpalveluksen merkityksestä katsojille, sanoo ohjelmapäällikkö Kimmo Saares Kirkon viestinnästä.

Päätöstä harkittiin uudestaan ja yhteisten neuvottelujen jälkeen Yle päätyi siihen, että jumalanpalvelukset lähetetään jatkossakin joka sunnuntai sekä kirkollisina pyhinä.

– Pysyvä lähetysaika parantaa ohjelman palvelukykyä ja löydettävyyttä, koska katsojan ei tarvitse erikseen tarkistaa lehdestä tai verkosta, tuleeko jumalanpalvelus juuri tänä sunnuntaina, muistuttaa Saares.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää