Juttukeikalla: Amerikan-vieras tuomiokirkossa

Leslie Weimer tuli Suomessa vieraillessaan siihen tulokseen, että hänen mielestään Oulun tuomiokirkko on kauniimpi kuin Helsingin tuomiokirkko.

Kävin heinäkuisena arkipäivänä ruokatunnilla Oulun tuomiokirkon Cafe Kryptassa. Samalla päätin käydä vilkaisemassa, onko väkeä myös kirkkosalin puolella. Ja olihan siellä, väkeä käveli sisään ovista tasaiseen tahtiin, napsivat kuvia ja osa kehaisi kirkon oppaalle lähtiessään jotain kirkon kauneudesta – joko suomeksi tai englanniksi.

Harmillisen harva huomasi pistää nimeään vieraskirjaan, mutta oppaan tilastoihin jokainen kävijä onneksi merkittiin.

Ystävänsä Heidi Soinin kanssa kirkkoa ihailemaan saapunut Leslie Weimer (kuvassa oikealla) suostui mielellään paikallisen median jututettavaksi ja kuvattavaksi.

Louisianasta Yhdysvalloista vierailulle saapunut Weimer oli edellispäivänä käynyt katsomassa Helsingin tuomiokirkkoa. Oulussa sijaitseva puolen Suomen katedraali oli hänen mielestään kauniimpi.

– Täällä on enemmän väriä ja aivan ihanat lasimaalaukset ja urut.

Amsterdamissa yli vuosikymmen sitten tutustuneet ystävykset olivat käyneet katsomassa myös kirkkopuutarhassa sijaitsevaa Pikku-Sofian kirkkoa.

– Precious, so cute! kommentoi ihastunut kävijä.

Louisianan kosteisiin helteisiin tottunut Weimer ihasteli Suomen raikasta säätä. Paikallinen hellekeli oli hänelle kuin syyspäivä kotipuolessa.

Katso lisää kuvia Rauhan Tervehdyksen Facebook- ja Instagram-sivuilla.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää