Autere ja Kujala ainoat hakijat Haukiputaan kirkkoherraksi

Haukiputaan seurakunnan kirkkoherran virka oli avoinna 18.1. saakka. Virkaa haki määräaikaan mennessä kaksi henkilöä.

Virkaa hakivat teologian maisterit Salla Autere ja Lauri Kujala. Salla Autere on vihitty papiksi 1.11.2014 ja toiminut siitä lähtien pappina eri seurakunnissa. Lisäksi hän on toiminut kirkkoherran viransijaisena Pyhäjärven ja Lumijoen seurakunnissa noin kahden vuoden ajan. Tällä hetkellä Autere työskentelee Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kappalaisena.

Lauri Kujala on vihitty papiksi 3.6.1997. Hän on toiminut siitä lähtien pappina pääasiassa Tuiran seurakunnassa. Kujalalla on kokemusta kirkkoherran tehtävien hoidosta Tuiran seurakunnassa noin vuosi. Tällä hetkellä hän on Tuiran seurakunnan kappalaisen virassa.

Haukiputaan seurakunnan kirkkoherran virka tuli avoimeksi Jaakko Tuiskun siirryttyä Karjasillan kirkkoherraksi. Virkaa hakeneet haastatellaan Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin istunnossa 1. helmikuuta, jolloin päätetään vaalin tarkka aikataulu ja ehdokkaille asetetaan vaalisijat.

– Oulun hiippakunnan tuomiokapituli asettaa myös vaalille aikataulun helmikuun ensimmäisen päivän istunnossa. Alustava suunnitelma vaalin aikataulusta on, että ennakkoäänestys on 13.–17. toukokuuta ja varsinainen vaalipäivä olisi 19. toukokuuta, kertoo vaalia valmisteleva pappisasessori Mirva Ahola.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää