Kappelinpappi Soile Tuusa on tavattavissa Oulun hautausmaalla

Kesäkuun ajan Oulun seurakuntien kappelinpappi Soile Tuusa pyrkii olemaan tavattavissa jokaisena arkipäivänä Oulun hautausmaalla. Varmimmin hänet tavoittaa aamupäivisin Vanhan kappelin luota.

Kappelinpappi Soile Tuusa kävelee pitkin Oulun hautausmaan hiekkatietä ja tervehtii vastaantulevia ihmisiä. Puhetta tulee heti säästä, sillä lämmin ilma on saanut väen liikkeelle myös hautausmaalla.

– Täällä on vilkkainta kesäkuun alussa, kun haudoille istutetaan kukkia. Ja silloin minunkin kannattaa olla paikalla, Tuusa tietää kokemuksesta.

Kesäkuun ajan kappelinpappi on tavattavissa Oulun hautausmaalla Intiössä mahdollisuuksien mukaan joka arkipäivä, pääosin aamupäivisin.

– Kävelen ympäriinsä, tervehdin ihmisiä ja mielelläni jään juttusille ja vastailen kysymyksiin, hän kuvailee.

Soile Tuusa toimi kappelinpappina jo edellisenä kesänä, mutta aivan uusi virka vaati vielä paljon käytäntöjen luomista, eikä hän silloin ehtinyt säännöllisesti hautausmaalle päivystämään.

– Joitakin sielunhoidollisia keskusteluja olen aiemminkin sopinut hautausmaalle. Usein edesmenneen läheisen haudalla tapaaminen voi helpottaa kipeistäkin aiheista puhumista.

Ulkotiloissa on toki huomioitava se, että yksityiset keskustelut pysyvät myös yksityisinä. Onneksi hautausmaalla on paljon tilaa.

Tuusa kuvailee Oulun hautausmaan sijaintia aivan keskustan, markettien ja hyvien kulkuyhteyksien äärellä ihanteelliseksi. Se on kuin keidas keskellä kaupunkia.

– Nämä isot puut ovat aivan ihania ja Vanha kappeli on todella kaunis.

  • Kappelinpappi Soile Tuusan tavoittaa myös numerosta 044 3161 742. Kappelinpapin työpiste sijaitsee Oulun seurakuntien hautauspalvelujen toimipisteessä, osoitteessa Intiönpolku 2. 

Kappelinpappi Soile Tuusan voi löytää Vanhan kappelin lähettyviltä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää