Kellonkartanon ovet ovat pian avoinna myös talvella
Haukiputaalla sijaitsevan kristillisen kurssikeskuksen miljoonaluokan hanke toteutetaan lahjoitusvaroin ja talkootyöllä.
Kellonkartanon kristillinen kurssikeskus peruskorjataan ja remontoidaan ympärivuotiseen käyttöön sopivaksi vuoden 2021 loppuun mennessä.
Haukiputaalla sijaitseva kurssikeskus on herätyskristillisen Suomen Raamattuopiston Säätiön omistuksessa, mutta sen toiminnasta vastaa paikallinen Kellonkartanon Ystävät ry.
Remontissa uusitaan ala- ja yläpohja, katto, ikkunat, sähköistys ja viemäröinti sekä asennetaan vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Lisäksi yläkerran saunaosasto puretaan, ja päärakennuksen yhteyteen rakennetaan erillinen saunarakennus, joka sisältää maalämpökeskuksen.
Hankkeen kustannusarvio on noin miljoona euroa, joka kerätään pääasiassa lahjoitusvaroin. Tässä vaiheessa yli puolet keräystavoitteesta on saavutettu.
”Tämä on Jumalan ihme”
Myös talkootyöllä on suuri merkitys hankkeen toteutumiseksi ja kustannusten säästämiseksi.
– Tavoitteenamme on tehdä ainakin purkutyöt ja lattian uusiminen talkoilla. Talkoolaisia on ollut kiitettävästi 10–21 henkeä joka lauantai, kertoo Yrjö Vilhunen Kellonkartanon Ystävät ry:stä.
Talkoolaisia on ollut kiitettävästi 10–21 henkeä joka lauantai.
Kellonkartanon vuonna 1911 valmistunut, kulttuurihistoriallisesti arvokas päärakennus on ollut kristillisessä käytössä vuodesta 1962 lähtien.
Siellä järjestetään kesäaikaan jumalanpalveluksia, kansanopistokursseja, leirejä ja viikonlopputapahtumia.
Kurssikeskuksen saaminen ympärivuotiseen käyttöön on ollut Kellonkartanon ystävien pitkäaikainen haave, joka on vihdoin toteutumassa.
– Vaikeuksia on matkan varrella ollut esimerkiksi rakennuslupien kanssa, mutta nyt kaikki näyttää hyvältä. Tämä on Jumalan ihme ja suuri ilon aihe, sanoo Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen.
Herätysliikkeet kiinnostuneita yhteiskäytöstä
Hankkeeseen on tarkoitus saada mukaan myös muita herätysliikejärjestöjä.
– Olen ollut yhteydessä seitsemän eri järjestön johtajiin, joista kuusi on ilmaissut kiinnostuksensa Kellonkartanon toimintaa kohtaan. Toistaiseksi vain Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys on projektissa taloudellisesti mukana, Vartiainen kertoo.
Vartiaisen toiveena on, että järjestöt voisivat tulevaisuudessa jakaa vastuuta Kellonkartanon toiminnan järjestämisestä sekä kurssikeskuksen käyttökustannuksista. Toiminnassa on jo nyt mukana ihmisiä useista eri taustoista.
Jaa sivu eteenpäin
Lue artikkeliin liittyviä aiheita
Mitä mieltä olit artikkelista?
Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.