Kirkon keskusteluapu kuuntelee juttukaveria tarvitsevaa

Kirkon keskusteluvun vapaaehtoiset ovat tavoitettavissa tänäkin vuonna koko kesän. Voit soittaa, chatata, kirjoittaa nettipäivystäjille tai lähettää kirjepostia.

Kirkon keskusteluapuun voi ottaa yhteyttä, kun jokin asia painaa mieltä. Viime aikoina yleisimpiä keskustelunaiheita ovat olleet ihmissuhteet, hyvinvointi ja arjen tilanne.

Kirkon keskusteluavun Palveleva puhelin päivystää joka ilta kello 18−24 numerossa 0400 221180 ja Palveleva chat päivystää maanantaista perjantaihin kello 16−20 osoitteessa https://evl.fi/kirkonkeskusteluapu. Palvelevaan nettiin voit kirjoitella milloin vain haluat.

Kirkkohallituksen sielunhoidon asiantuntija Petri Patronen taustoittaa kirkon keskusteluavun toiminta-ajatusta ja rohkaisee ottamaan yhteyttä eri kanavissa matalalla kynnyksellä:

– Jokainen meistä käy elämässään läpi vastoinkäymisiä, joiden kanssa tuntee olevansa yksin. Toisaalta ketään meistä ei ole tarkoitettu pärjäämään yksin. Kirkon keskusteluapu on olemassa, ettei kukaan jäisi yksin hätänsä kanssa. Missä oletkin ja kuka oletkin, sinua varten on joku, joka kuuntelee ja ymmärtää. Siksi kirkon keskusteluapu on perustettu.

Päivystäjät ovat kirkon koulutettuja vapaaehtoisia tai työntekijöitä eri puolilla Suomea. Keskustelut ovat aina luottamuksellisia ja nimettömiä. Yhteyttä ottaaksesi sinulla ei tarvitse olla akuuttia hätää vaan voit hyvin ottaa yhteyttä myös silloin, kun vain tarvitset jonkun jolle puhua.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää