”Kirkkoon on tultu ilojen ja surujen kanssa aina”

Miksi nyt on tärkeää pitää kirkkojen ovet auki ihmisille? Rauhan Tervehdys kysyi tätä kirkkoherroilta.

– Elämme sellaisessa poikkeustilanteessa, että on enemmän kuin tarpeellista kutsua ihmisiä rukoukseen, tapahtuipa se kirkossa tai missä tahansa, sanoo Tyrnävän kirkkoherra Teemu Isokääntä.

– Meillä suomalaisilla on vahvat perinteet rukoilemisessa kriisien hetkellä ja myös vahvat kokemukset siitä, että rukoukset ovat kantaneet.

Isokääntä uskoo, että mahdollisuus myös hiljentymiseen kirkkotilassa korostuu nyt, kun jumalanpalvelukset toimitetaan nettilähetyksinä eivätkä ihmiset voi niihin fyysisesti osallistua.

– Kirkon ollessa auki on mahdollisuus myös sielunhoitoon ja keskusteluun, Isokääntä muistuttaa.

”Kirkko on lohdutuksen paikka”

Haukiputaan kirkkoherralle Jaakko Tuiskulle kirkko on lohdutuksen paikka.

– Kirkko kertoo Jumalan läsnäolosta. Jumala on suurempi kuin huoleni, levottomuuteni, sairauteni tai kipuni. Kirkossa saan antaa itseni Jumalan haltuun.

– Kirkko on paikka, joka kutsuu minua rukoilemaan ja hiljentymään pyhän äärelle aivan erityisesti silloin, kun mieli on levoton. Myös Sinä olet tervetullut, sanoo Karjasillan kirkkoherra Juhani Lavanko.

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra Satu Saarinen toteaa, että kirkkoon on aina, vuosisadasta toiseen, tultu ilojen ja surujen kanssa.

– Nyt on meidän vuoromme.

Muhoksen kirkkoherra Jouni Heikkinen viestittää, että kirkossa seurakuntalaisella on mahdollisuus hiljentyä ja voimaantua ja että kirkon työntekijät ovat kirkoissa seurakuntalaisten tukena sekä tuomassa rohkaisua ja toivoa.

”Jumala kuulee meitä ja on meidän kanssamme”

– Muutostenkin keskellä kirkko on paikka, jossa voit hiljentyä, rukoilla ja saada lohdutusta Jumalan läsnäolosta, sanoo Oulunsalon kirkkoherra Petri Satomaa.

– Kirkkoon voimme tulla ilojemme ja surujemme, kiitosaiheidemme ja huolenaiheidemme kanssa. Jumala kuulee meitä. Hän on meidän kanssamme, tiivistää Tuiran kirkkoherra Niilo Pesonen.

Lumijoen kirkkoherra Erja Oikarinen korostaa, että rukoilla voi missä vain.

– Jumalan läsnäolon kokeminenkaan ei ole sidottu mihinkään paikkaan. Vaikka ei pääsisi kirkkoon, voi silti olla lähellä Jumalaa ja yhtä lailla turvassa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää