Kirkon keskusteluapu päivystää joulunakin

Kirkon keskusteluapu pitää pitää huolta siitä, ettei kenenkään tarvitse jouluna jäädä yksin hätänsä kanssa.

Joulua vietetään epävarmuuden merkeissä. Monien mieltä painavat nousseet elinkustannukset, huolet työpaikasta ja toimentulon riittävyydestä sekä epävakaa maailmanpoliittinen tilanne.

Henkistä taakkaa voi keventää ottamalla yhteyttä Kirkon keskusteluapuun.

Kirkon keskusteluavun päivystäjille voi purkaa huolia ja ahdistusta. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Päivystäjät ovat sitoutuneet vaitioloon.

– Vuoden pimeimpinä päivinä on tärkeää muistaa, että apu ja tuki ovat saatavilla. Me kirkon keskusteluavussa haluamme pitää huolta, ettei joulunakaan kenenkään ei tarvitse jäädä yksin hätänsä kanssa. Missä oletkin ja kuka oletkin, sinua varten on joku, joka kuuntelee ja ymmärtää. Siksi kirkon keskustelunapu on perustettu, kirkkohallituksen asiantuntija Petri Patronen sanoo.

Kirkon keskusteluavun palveleva puhelin on auki joka kello 18–24 välisenä aikana, myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Palvelevan puhelimen numeroon 0400 221 180 (pvm/mpm).

Palveleva chat on avoinna maanantaista perjantaihin kello 16–20. Chat-keskustelun voi aloittaa osoitteessa evl.fi/kirkonkeskusteluapu/chat.

Kirkon keskusteluavun nettikirje tarjoaa mahdollisuuden kirjoittaa nimetön viesti ympäri vuorokauden. Päivystäjät vastaavat viesteihin muutaman päivän kuluessa. Nettikirjeen voi kirjoittaa osoitteessa evl.fi/kirkonkeskusteluapu/netti.

Kirkon keskusteluavun päivystäjät ovat kirkon työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia. Heitä sitoo vaitiolovelvollisuus.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää