Kirkon mediasäätiön palkinto ohjaaja Susanna Helkelle

Hoivatyön arjesta kertova elokuva Armotonta menoa – Hoivatyön lauluja käsittelee muun muassa kristillistä vastuuta nyky-yhteiskunnassa.

|

Elokuvaohjaaja Susanna Helkelle myönnettiin Kirkon mediasäätiön vuoden 2022 palkinto elokuvasta Armotonta menoa – Hoivatyön lauluja. Elokuva oli mukana Tampereen elokuvajuhlien kotimaisessa kilpailussa.

Armotonta menoa – hoivatyön lauluja on tumman huumorin sävyttämä dokumentaarinen lauluelokuva suomalaisen vanhusten hoivan tilasta, hoivatyön tekijöistä ja kokijoista hoivan markkinoilla.

Dokumentaaristen episodien ja laulujen kautta elokuva kertoo kriisiytyneen vanhushoivan arjesta. Hoivatyöntekijät laulavat suunsa puhtaaksi ja Anna-Mari Kähärän säveltämä juureva kuoromusiikki pohjautuukin hoitajien työstään kirjoittamiin kirjeisiin. Markku Heikkisen käsikirjoittaman elokuvan ensi-ilta elokuvateattereissa on 8. huhtikuuta.

Kirkon mediasäätiön palkinnon tuomarina toimi säätiön hallituksen varajäsen Elina Vitkala. Vitkalan mukaan ”elokuva herättää katsojassa tietoisuuden elämän näkymättömästä todellisuudesta, siinä käsitellään kristillistä vastuuta nyky-yhteiskunnassa, otetaan huomioon lähimmäisen rakkaus, toivo, ihmisarvon ja ihmisoikeuksien kunnioitus, syrjityssä asemassa ja painostuksen kohteena olevat ihmiset, oikeudenmukaisuuteen, yhteisvastuullisuuteen, rauhaan ja sovintoon pyrkiminen”.

Kuva on otos elokuvasta Armotonta menoa – Hoivatyön lauluja.

Kirkon mediasäätiön palkinto on suuruudeltaan 1500 euroa. Se jaetaan vuosittain Tampereen elokuvajuhlilla yhdelle kotimaisen elokuvan ohjaajalle. Palkinnon myöntämisperusteissa painotetaan elokuvien teknistä ja taiteellista korkealaatuisuutta sekä sellaisia teemoja, jotka kutsuvat katsojat pohtimaan kristillistä arvomaailmaa.

Kirkon mediasäätiö on perustettu vuonna 2005. Sen tarkoituksena on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arvoperustalta lähtien tukea ja edistää uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää