Oulun krematorio on pois käytöstä koko kesän

Oulun krematorio on pois käytöstä arviolta elokuun loppuun saakka. Oululaisten vainajien tuhkaukset varataan Oulussa, mutta hoidetaan muilla paikkakunnilla.

Oulun seurakuntayhtymän krematoriossa tapahtui toimintahäiriö 21. huhtikuuta, jonka seurauksena toiminta keskeytyi. Intiön siunauskappeli sekä Vanha kappeli ovat olleet käytössä normaalisti.

Turvallisuussyistä uunin koko holviosa muurataan uudelleen ja ohjauskeskuksen sähkölaitteet uusitaan. Laitetoimittajan kanssa on käyty uusimiseen liittyvät neuvottelut ja korjaus käynnistyy elokuussa. Aikataulua ei ole voitu nopeuttaa kesä-heinäkuulle.

Oululaisten vainajien tuhkaukset on siirretty muille krematoriopaikkakunnille. Varausajat hoidetaan keskitetysti Oulun hautausmaan toimiston kautta. Paikkakunnat vaihtelevat viikoittain sen mukaan, miten tuhkausaikoja järjestyy.

Oulun seurakuntayhtymä kustantaa oululaisten vainajien kuljetukset. Perittävä tuhkausmaksu oululaisilta ei muutu.

Ulkopaikkakuntalaisten osalta Oulussa ei oteta varauksia vastaan. Ulkopaikkakuntalaisten tulee selvittää, mistä muualta korvaavia aikoja saa. Oulun seurakuntayhtymä ei myöskään kustanna ulkopaikkakuntalaisten kuljetuksia. Vainajien pidempiaikainen säilytys kylmiöissä odottamassa Oulun krematorion uudelleen käynnistymistä ei ole suositeltavaa.

Oulun seurakuntayhtymän hautauspalvelut muistuttaa, että uurnahautauksen sijasta omaiset voivat pohtia vaihtoehtoisesti myös arkkuhautausta, mutta kunnioittaen vainajan eläessään ilmaisemaa tahtoa hautaustavasta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää