Lähetysseuran Sylvia Raulo tukee avustustyötä Ukrainassa ja naapurimaissa

”Luterilaiset kirkot Ukrainassa, Puolassa ja Slovakiassa ovat mukana vastaanottamassa ja tukemassa sotaa ja pommituksia pakenevia”, kertoo Sylvia Raulo, jolla yli 30 vuoden kokemus humanitaarisesta työstä.

Suomen Lähetysseuran asiantuntija Sylvia Raulo on lähtenyt tukemaan avustustyötä ukrainalaispakolaisten parissa Puolassa, Slovakiassa ja Ukrainassa. Avustustyötä tekevät paikalliset kirkot paikan päällä ja työtä koordinoi Luterilainen maailmanliitto.

– Ukrainan sota ja ihmisten kärsimys koskettavat meitä kaikkia. On ollut todella vaikuttavaa nähdä, miten paikalliset ihmiset kirkoissa opiskelijoista sinfoniaorkesterin jäseniin auttavat pakolaisia, jotka ovat tulleet muun muassa Mariupolista ja Harkovasta. Avustustyö pyörii pitkälti vapaaehtoispohjalta, mutta ihmiset työskentelevät hyvin yhtenäisesti ja sitoutuneesti, vaikka tietävät, että tämä saattaa kestää pitkään, Raulo kertoo.

– Luterilaiset kirkot Ukrainassa, Puolassa ja Slovakiassa ovat mukana vastaanottamassa ja tukemassa sotaa ja pommituksia pakenevia. Nämä kirkot ovat pieniä vähemmistökirkkoja, mutta ne kaikki auttavat omien voimiensa mukaan.

Sylvia Raulolla on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus kehitysyhteistyöstä, humanitaarisesta työstä kriisialueilla, muun muassa Haitissa maanjäristyksen jälkeen. Lisäksi Raulolla on kokemusta kirkkojenvälisestä yhteistyöstä erityisesti Itä-Euroopassa.

Lähetysseurassa Raulo työskentelee kansainvälisen työn kehittämisen erityisasiantuntijana, mutta Ukrainan tilanteen takia hän lähti huhtikuun lopussa Puolaan, josta käsin toimii LML:n avustustyön koordinointitukena näillä näkymin juhannukseen asti.

– Olen iloinen, että Lähetysseura voi omalla panoksellaan olla mukana tukemassa tätä paikallisten ihmisten ja yhteisöjen tekemää valtavan arvokasta työtä. Enpä olisi aikoinaan vaihto-opiskelijana Puolassa osannut ajatella, että jonain päivänä palaan maahan auttamaan naapurimaassa käytävän sodan uhreja.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää