Latukirkko kutsuu jumalanpalvelukseen Miehikkään laavulle

Toista kertaa järjestettävässä Latukirkossa on tarjolla sanan ja virsien lisäksi mehua ja makkaraa.

Kuva vuoden takaisesta Latukirkosta. Kuvaaja: Minna Similä

Hiihtäjien ja muiden talvireippailijoiden oma Latukirkko järjestetään palmusunnuntaina 24. maaliskuuta Miehikkään laavulla Haukiputaalla.

Viime vuonna Latukirkko järjestettiin ensimmäistä kertaa. Tuolloin paikkana oli Rivinokan Majakka. Paikalle saapui vuosi sitten noin 80 henkilöä; niin hiihtäjiä, kävelijöitä kuin potkukelkkailijoitakin.

Laavulla on sanajumalanpalvelus, ohjelma ja virret jaetaan paikalle tulleille monisteina. Sanan ja virsien jälkeen ohjelmassa on makkaranpaistoa ja mehutarjoilu.

Diakoniatyöntekijä Minna Similän mukaan laavu sopii Latukirkolle erittäin hyvin.

– Paikka on keskeinen, sinne on helppo saapua hiihtäen tai kävellen, sinne on lyhyt matka kylältä ja makkaranpaistokin onnistuu.

Palmusunnuntain sanajumalanpalveluksen luonnon keskellä toimittaa pastori Sanna Kilpelänaho. Hän on mukana ensimmäistä kertaa.

– Innokkaana hiihtäjänä tällainen kirkkohetken ja ulkoilun yhdistelmä tuntuu kovin mukavalta. Ulkona tapahtuvat kirkkohetket ovat oiva lisä perinteisten messujen rinnalle, hän sanoo.

– Viime vuoden iso osallistujamäärä kertoo, että tällainen kiinnostaa. Monelle suomalaiselle luonto on merkittävä osassa elämää. Luonnossa voi aistia rauhaa ja pyhyyttä. Itse koen samaa pyhyyttä hiihdellessäni.

Palmusunnuntain sanajumalanpalveluksessa laavulla on Kilpelänahon ja Similän lisäksi mukana kanttori Hannu Niemelä.

– Toivomme hyviä ilmoja, jotta mahdollisimman moni innostuu tulemaan paikalle, Kilpelänaho kannustaa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää