Limingan pääsiäisvaelluksen rooleihin kaivataan vapaaehtoisia

Limingan seurakunta toteuttaa pääsiäisvaelluksen 25.–27. maaliskuuta. Toteuttajiksi etsitään nyt vapaaehtoisia liminkalaisia. Aiempaa esiintymiskokemusta ei tarvita.

Limingan seurakunnassa toteutetaan pääsiäisvaellus 25.–27. maaliskuuta. Arkistokuvassa ollaan tosin naapuriseurakunnan pääsiäistapahtumassa Temmeksen kirkossa maaliskuussa 2023.

– Tämäntyyppinen pääsiäisvaellus on seurakunnassamme ensimmäinen lajissaan, sanoo vs. kirkkoherra Eeva Mertaniemi.

Aiempina vuosina Via Dolorosa -yhdistys on järjestänyt näytelmällisiä musiikkidraamoja pääsiäisen sanomasta. Nyt on luvassa vaellus kirkossa ja kirkon ympäristössä.

–  Vaelluksella käydään viidellä pääsiäiskertomuksen tapahtumapaikalla katsomassa, miten Jeesuksen tie eteni Jerusalemissa, Mertaniemi kuvailee.

Pääsiäisvaelluksen kaikille avoimet kierrokset järjestetään kello 17.30, kello 18 ja kello 18.30.

Pääsiäisvaellukseen etsitään mukaan vapaaehtoisia pieniin rooleihin, joista selviytyäkseen ei tarvitse aiempaa esiintymiskokemusta.

– Vaelluksessa tarvitaan muun muassa opas, joka johdattaa vaellukseen osallistuvat ryhmät tapahtumapaikalta toiselle. Lisäksi tarjolla on muun muassa opetuslapsen, puutarhurin, sotilaan ja enkelin rooli ja kansanjoukkoonkin tarvitaan vapaaehtoisia, Mertaniemi sanoo.

Rooleissa ei tarvita erityisosaamista. Vaellusta toteuttavat vapaaehtoisten kanssa Limingan seurakunnan työntekijät.

Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua seurakunnan verkkosivujen kautta (www.liminganseurakunta.fi/osallistu/tule-vapaaehtoiseksi) tai diakoniatyöntekijä Sanna Mettovaaralle numeroon 044 752 1227 viimeistään 13. maaliskuuta.

 

 

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää