Luterilainen perhe voi pyytää ortodoksin kummiksi

Kirkkokuntien yhteinen julistus kasteesta on tärkeä niin ekumeenisen yhteistyön kuin yksittäisten kirkkokuntaa vaihtavien ihmisten kannalta.

Suomen evankelisluterilaisen kirkon ylin päättävä elin, kirkolliskokous, hyväksyi piispainkokouksen esityksestä yhteisen julistuksen kasteesta Suomen ortodoksisen kirkon kanssa.

Käytännössä luterilaisesta näkökulmasta on pidetty selvänä, että ortodoksi voi esimerkiksi toimia luterilaisten lisäksi luterilaiseksi kastetun lapsen kummina, mutta kirkot eivät ole aiemmin ilmaisseet keskinäistä kasteen tunnustamista.

Kirkolliskokouksen perustevaliokunta katsoi yhteisen julistuksen kasteesta oleva tärkeä paikallisen ja laajemman ekumeenisen yhteistyön kannalta, mutta myös yksittäisille kirkkokuntaa vaihtaville sekä ekumeenisille perheille. Julistus antaa riittävät teologiset perusteet kasteen vastavuoroiselle tunnustamiselle.

Kirkolliskokous oli koolla Turussa 3.-6. toukokuuta. Seuraava kirkolliskokous on marraskuussa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää