Maksuttomia jouluaterioita tarjotaan eri puolilla Oulun seurakuntia

Joissakin seurakunnissa on tarjolla perinteinen jouluateria, muutamissa tarjotaan joulupuuro kahveineen. Osaan jouluruokailuista tulee ilmoittautua etukäteen.

Oulun ev.lut. seurakunnissa tarjotaan maksuttomia jouluaterioita vähävaraisille. Jouluruokaa tai joulupuuroa on tarjolla jokaisessa Oulun seitsemässä seurakunnassa.

Jouluateriat vaihtelevat seurakunnittain: osassa on tarjolla perinteinen jouluateria, muutamissa tarjotaan joulupuuro kahveineen. Osaan jouluruokailuista tulee ilmoittautua etukäteen, jotta ruokaa osataan varata sopivasti.

Tiedot jouluaterioista löytyvät jutun lopusta.

Jollekin seurakunnan jouluateria on joulun ainoa

Jouluateriat ja -puurot tulevat tarpeeseen, sillä osalle jouluruualle osallistuvista seurakunnan ateria voi olla ainoa jouluruoka, jonka he syövät.

Keskustan seurakuntatalossa (Isokatu 17) tarjotaan jouluateria Oulun tuomiokirkkoseurakunnan alueella asuville työttömille ja vähävaraisille joulukuun 8. päivä. Ohjelmassa on pieni hartaus ja lauluhetki, jouluateria ja jouluisten ruokakassien jakoa. Tapahtuma on saanut positiivista palautetta edellisiltä vuosilta.

– Yhteisillä jouluaterioilla on yhteisöllinen merkitys, monelle on tärkeää tulla yhteisen pöydän ääreen, diakoniatyöntekijä Kaisa Jaakkola kertoo.

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan jouluruokailua varten tulee hakea lippu ennakkoon diakoniatyöntekijältä Keskustan seurakuntatalosta maanantaisin kello 9–11. Lippuja aletaan jakaa maanantaista 22.11. alkaen.

 

Jouluateriat ja -puurot 2021 Oulun seurakunnissa

Alla lueteltujen aterioiden lisäksi joulupuuroa voi olla tarjolla erilaisissa joulutapahtumissa ja joidenkin messujen jälkeen.

Ma 29.11. klo 11–12.30 Diakonian joululounas Kiimingin seurakuntakeskuksessa 

Ti 30.11. klo 9–10.30 Diakonian aamun adventtipuuro Oulunsalon seurakunnan toimitalossa 

Diakonian ruokailu yhdessä adventtipuuron ja joululaulujen kera.

Pe 3.12. klo 12–14 Työttömien ja vähävaraisten messu ja jouluateria Pyhän Tuomaan kirkossa  

Ilmoittaudu tekstaamalla oma nimesi, p. 040 7092 700, 22.–26.11. välisenä aikana.

Ke 8.12. klo 9–10 Joulupuuro Maikkulan kappelissa 

Ke 8.12. klo 11 Työttömien ja vähävaraisten jouluruokailu Keskustan seurakuntatalossa 

Jouluruokailu on tarkoitettu Oulun tuomiokirkkoseurakunnan alueella asuville vähävaraisille.

Ruokailua varten voit hakea lipun ennakkoon diakoniatyöntekijältä päivystysaikana maanantaisin klo 9–11. Lippuja aletaan jakaa maanantaista 22.11. alkaen. Lippuja on jaossa 100 kpl. Ruokailun jälkeen jaetaan joulukassit 1 kpl/talous.

To 9.12. klo 9–10 Joulupuuro Karjasillan kirkossa 

Pe 10.12. klo 9–10 Joulupuuro Pyhän Andreaan kirkossa 

Pe 10.12. klo 14–18 Kaiken kansan puuropäivä Haukiputaan seurakuntakeskuksella (pihatapahtuma) 

Tarjolla glögiä ja riisipuuroa. Yhteislauluhetket tasatunnein. Lapsille askartelua. TalviTapuli ja lähetyksen joulumyyjäiset Wirkkulassa. Huom. Haukiputaan seurakunnan alueella asuville vähävaraisille henkilöille jaetaan ruokakasseja. Ruokakassi tulee varata ennakkoon maanantaina 29.11. tai tiistaina 30.11. klo 9–11 seurakuntakeskuksessa, Kirkkotie 10.

Ke 15.12. klo 11 Diakonian joulupuuro Myllyojan seurakuntatalossa 

Aterialle ilmoittaudutaan etukäteen keskiviikkona 24.11. klo 10–12 Anna-Maijalle, puh. 040 5157 601 tai Ulla-Maijalle, puh. 040 5747 097. Tilaisuuden aluksi pidetään hartaus.

Jouluateriat ovat Oulun seurakuntien diakoniatyön järjestämiä. Diakoniatyön kautta autetaan oululaisia ympäri vuoden. 


Jaa sivu eteenpäin

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää