Pyhän Tuomaan kirkon kohtalosta pidetään keskustelutilaisuus

Kaikille kiinnostuneille avoin keskustelutilaisuus järjestetään Pyhän Tuomaan kirkossa 15. huhtikuuta kello 18 alkaen.

Kuva: Sanna Krook

Pyhän Tuomaan kirkko Oulun Puolivälinkankaalla on yksi Oulun seurakuntayhtymän kolmestatoista kirkosta. Kirkon on suunnitellut arkkitehti Juha Leiviskä ja se on rakennettu vuosina 1974–1975.

Kirkon sisäilmaongelmista ja remontoinnin tarpeesta on keskusteltu pitkään.

Kiinteistöjohtaja Pekka Syrjäpalon mukaan kirkon perusparannus on ollut investointina esillä ensimmäisen kerran jo kymmenisen vuotta sitten, mutta syystä tai toisesta hanke on siirtynyt.

– Seurakuntayhtymässä on tehty vuonna 2013 päätös siitä, että kiinteistöjä vähennetään 30 % vuoteen 2026 mennessä. Tällä hetkellä säästötavoitteesta on saavutettu 17,5 %, joten jokaisen investointia vaativan kohteen kohdalla pohditaan tarkasti sitä, mikä on tarkoituksenmukaista, Syrjäpalo sanoo.

Kirkkoherra Niilo Pesonen pitää edessä olevaa päätöstä Pyhän Tuomaan kirkosta merkittävänä. Kunnostaminen on taloudellisesti iso investointi ja siksi sen toteuttamista joudutaan pohtimaan tarkkaan.

– Päätöksen tekoon vaikuttavat rakennuksen kunto ja kustannusarvio, mitä ajattelemme Pyhän Tuomaan kirkon tulevaisuuden toiminnasta ja kirkon kulttuurihistoriallinen merkitys.

Pesosen mukaan vaihtoehtoina ovat, että kirkkoa korjataan sellaisena, kuin se on nyt tai muutetaan toiminnallisuuksiltaan tarkoituksenmukaisemmaksi. On myös otettava huomioon mahdollisuus, että kirkon kunto tai mahdollinen kustannusarvio on niin suuri, että siitä on pakko luopua.

–  Kaikesta tästä meillä ei ole vielä käytettävissä kaikkea tarvittavaa tietoa, mutta toivon, että jo nyt voimme keskustella näistä asioista ja kuulla, miten seurakuntalaiset asian näkevät.

Kirkkoon on tehty kuntokartoitus ja tilaisuudessa kuullaan sen keskeisiä tuloksia. Keskustelutilaisuudessa kuullaan lyhyitä alustuksia kirkon tämänhetkisestä tilanteesta, rakennushistoriasta, arkkitehtuurista ja kulttuurihistoriallisesta merkityksestä sekä kirkon taiteesta. Alttaritaulun ja muut kirkon maalaukset on tehnyt taiteilija Hannu Väisänen.

Tuiran kirkkoherra Niilo Pesosen lisäksi mukana keskustelutilaisuudessa ovat kiinteistöjohtaja Pekka Syrjäpalo, arkkitehti Jorma Teppo / Arkkitehtitoimisto Jorma Teppo, projektipäällikkö Vesa-Ville Niemelin / A-Insinöörit Oy, Oulun taidemuseon intendentti Elina Vieru. Tilaisuuden juontaa Oulun seurakuntayhtymän viestintäjohtaja Harriet Urponen.

  • Keskustelutilaisuus ma 15.4. klo 18-20 Pyhän Tuoman kirkossa (Mielikintie 3). Tilaisuuden päätteeksi on kahvitarjoilu. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää