Musiikki soi suvessa kirkoissa ja seurakuntakeskuksissa

Useissa seurakunnissa järjestetään kesän mittaan yksittäisiä konsertteja ja musiikkihetkiä. Muutamissa seurakunnissa on tarjolla myös kesäkonserttien sarja.

Oulun seurakuntien konsertteihin on pääsääntöisesti vapaa pääsy, joihinkin tilaisuuksiin on joko vapaaehtoinen ohjelmamaksu tai hyväntekeväisyyteen menevä pääsymaksu.

Oulujoella kesäillan musiikkihetkiä

Oulujoen puujugend-kirkossa järjestetään kolmen konsertin sarja otsikolla Kesäillan musiikkihetki. 

Oulujoen kirkossa kuullaan tulevana kesänä monipuolinen kattaus klassista musiikkia. Tarjolla on sellomusiikkia, pianomusiikkia, yksinlaulua ja yhtyelaulua, sanoo Oulujoen seurakunnan kanttori Sanna Leppäniemi. 

Tasokkaat esiintyjät tulevat läheltä ja vähän kauempaa. Oulujoen kirkon ympäristö tarjoaa luonnonkauniin maiseman ja seesteisen miljöön kesän konserteille”, sanoo Leppäniemi.

Sarjan ensimmäisessä konsertissa torstaina 30.6. kello 19 esiintyy mezzosopraano ja sellisti Seeli Toivio. Toisessa konsertissa 14.7. esiintyy 20-vuotias pianistilahjakkuus Arttu Nevala, jolta kuullaan tunnettujen säveltäjien teosten lisäksi hänen oma sävellyksensä.  Sarjan päättää 28.7. oululainen lauluyhtye Hoijakka. 

Konsertteihin on vapaa pääsy.

Haukiputaalla Kesäillan sävelhartauksia

Haukiputaan seurakunnan kesämusiikkisarjan aloittavat mezzosopraano Virpi Räisänen ja häntä pianolla säestävä Virve Räisänen. Konsertti kuullaan 30.6. kello 2021 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa.

Kesäillan sävelhartauksia pidetään Haukiputaalla myös heinäelokuussa kahdeksana torstai-iltana.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmalehtinen 5 euroa. Tarkemmat eisintyjätiedot löytyvä Oulun seurakuntien verkkosivuilta. 

Tuomiokirkon kesäsarjassa urkumusiikkia ja laulua

Oulun tuomiokirkossa kuullaan kesäsarjassa urkutaiteilijoita sekä muun muassa baritoni Paulus Hartikaista ja useita urkutaiteilijoita.

Tiedot kaikista Oulun seurakuntien järjestämistä kesän konserteista löytyvät osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/kesamusiikkia

Muhoksen, Tyrnävän, Limingan, Lumijoen ja Hailuodon seurakuntien musiikkitapahtumat voi tarkistaa seurakuntien omilta verkkosivuilta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää