Naiskuoro Kaarna valmistautuu Kauneimmat iltalaulut -konserttiin

Yhdessä laulaminen tekee tutkitustikin hyvää. Naiskuoro Kaarna päättää toimintakautensa Kauneimmat iltalaulut -konserttiin. Syksyllä kuoron riveihin otetaan uusia laulajia.

Ja sitten avataan ääntä, huikkaa kuoronjohtaja Else Sassi pianon äärestä ja antaa äänen.

Puoliympyrään asettuneet eri-ikäiset naiset toistavat perässä ”mamemimomuu”, yhä korkeammalta ja korkeammalta. Sitä ennen on jo hierottu leukapieliä, päristelty ja vaakuttu kuin sammakot. Kropan pitäisi siis olla rentona.

Naiskuoro Kaarnan harjoituksissa valmistaudutaan 13. toukokuuta pidettävää Kauneimmat iltalaulut -konserttia varten. Tuossa konsertissa mukana on myös toinen Sassin johtama kuoro, Haukiputaan seurakunnan nuorisokuoro Loiste.

Konsertin ohjelmistossa kuullaan virsien lisäksi muun muassa eri maiden kehtolauluja, ja kuorot laulavat myös englanniksi.

Minna Mikkola ja Sini Orjasniemi aloittivat kuorossa toissa syksynä. He ovat aiemminkin laulaneet kuoroissa, mutta Kaarna on molemmille ensimmäinen kuoro nykyisessä kotikaupungissa Oulussa.

– Ouluun muutettuani mietin, olisiko täällä sopivaa kuoroa, kun tuttuni vinkkasi Kaarnasta, Mikkola kertoo.

Molemmat kehuvat kuoron yhteishenkeä.

– Koskaan ei ole tarvinnut vihaisena lähteä, Mikkola toteaa.

Mia Parkkila puolestaan on ollut kuorossa alusta, eli vuodesta 2017, alkaen.

– Kaikki alkoi siitä, kun kokoonnuimme aluksi omaksi iloksemme kaveriporukalla laulelemaan, hän muistelee.

Yksi porukasta oli Karjasillan seurakunnan kanttori Riitta Ojala. Kun naiset kävivät laulamassa jumalanpalveluksessa Tyrnävällä, into kasvoi ja toiminta vakiintui.

Riitta Ojala jäi pois vetäjän tehtävästä vuoden lopussa, mutta kuoro on yhä yksi Karjasillan seurakunnan tukemista kuoroista. Siksi kevätkonserttikin kuullaan Kastellin kirkossa, yhdessä seurakunnan pyhätöistä.

– Pidämme yleensä konsertin keväällä ja toimintakauden aikana käymme pari kertaa avustamassa jumalanpalveluksessa, naiset kertovat.

Kaarnan kevätkausi päättyy konserttiin, mutta harjoitukset jatkuvat kesätauon jälkeen elo-syyskuussa. Syksyllä mukaan otetaan myös uusia laulajia.

Parikymmenhenkisen kuoron väkimäärä voisi vaikka tuplaantua, pohtii Else Sassi. Hän kannustaakin kaikkia ryhmässä laulamisesta kiinnostuneita rohkeasti mukaan kuorojen koelauluihin.

– Muistaakseni en ole koskaan joutunut jättämään ketään rannalla. Riittää, että pysyy nuotissa, Sassi naurahtaa.

Parkkila kiteyttää yhdessä laulamisen ihanuuden:

– Täällä tulee keskityttyä vain omaan stemmaan. On hienoa, kun kaikki stemmat sointuvat yhteen.

  • Iltamusiikkia-konsertti maanantaina 13. toukokuuta kello 19 Kastellin kirkossa. Naiskuoro Kaarna ja Nuorisokuoro Loiste, nokkahuilussa Päivi Penttilä, urut ja piano Riitta Ojala. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa. Kuoro löytyy Instagramista: @naiskuorokaarna

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää