Nataliasta tuli tuomiokirkon opas ja ikuistaja

Puolalaissyntyinen ja katolinen Natalia Flejszar on kotiutunut Oulun tuomiokirkkoon.

Oulun tuomiokirkosta on tullut tärkeä paikka Natalia Flejszarille. Kesällä hän oli kirkossa töissä oppaana ja syksyllä hän on jatkanut vapaaehtoisena muun muassa tuomiokirkon avointen ovien Kirkkokeskiviikoissa.

– Syksy on ollut hiljaisempi kuin kesä. Mutta tänään ehtoollishartaudessa puoli kahdeltatoista oli yli 20 ihmistä, hän kertoo.

Kirkkokeskiviikoissa paikalla on aina myös joku Oulun tuomiokirkkoseurakunnan papeista. Flejszar huomannut, miten tärkeää papin työ on.

– Kerran kirkkoon tuli ukrainalainen nainen, jonka kolme veljeä oli kuollut sodassa. Hän oli muslimi, mutta tuli hakemaan lohtua täältä.

– Jatkoin vapaaehtoisena oikeastaan siksi, että halusin nähdä, miten papit palvelevat tukea ja juttuseuraa kaipaavia ihmisiä.

– Luterilaisessa kirkossa parasta ovatkin papit, itse katolinen Flejszar toteaa tunnelmaa keventäen.

Luterilaisessa kirkossa parasta ovatkin papit

Valokuvaajana työskentelevä matkailualan ammattilainen on kuvannut paljon kirkkoa kesän ja syksyn aikana. Kuvia on julkaistu myös seurakunnan sosiaalisen median kanavilla.

Tuomiokirkon ulkomaalaisista kävijöistä suurin osa on saksalaisia ja ranskalaisia, mutta puolalaissyntyinen Flejszar tapasi kesällä kirkossa myös muita puolalaisia.

Moni ulkomaalainen kävijä on ilahtunut nähdessään kirkossa myös ikoneita. Ne lämmittävät myös Flejszarin mieltä.

– Minut herkistää aina kuva äiti Mariasta ja Jeesus-lapsesta.

  • Oulun tuomiokirkon Kirkkokeskiviikot ke kello 11.30–18. Kirkko auki myös ma–ti ja to–pe kello 12–13.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää