Neljäs Piispanpyöräily suuntaa tuomiokirkolta Haukiputaalle

Piispa Jukka Keskitalo lupaa kaikille loistoreissun, onhan matkan määränpää uusi leirikeskus Loisto. Perillä piispa siunaa leirikeskuksen ja yhdessä nautitaan lohikeitot.

Piispa Jukka Keskitalon aloitteesta syntynyt liikunta- ja hyväntekeväisyystapahtuma Piispanpyöräily järjestetään neljättä kertaa. Tänä vuonna tapahtuma on lauantaina 27. elokuuta ja yhteislähtö tapahtuu perinteisesti Oulun tuomiokirkon portailta kello 10.

Piispa Jukka Keskitalo lupaa kaikille loistoreissun.

– Matkan määränpää on leirikeskus Loisto, Haukiputaalla. Päästyämme perille ja nautittuamme lohikeitot siunaan uuden leirikeskuksen käyttöön, Keskitalo sanoo.
Mukana leirikeskuksen siunaamisessa ovat lisäksi muun muassa Ilkka Mäkinen, Marjo Kemppainen ja Anne-Mari Kyllönen, Kaisa Säkkinen sekä Haukiputaan seurakunnan lasten lauluryhmä. Tilaisuudessa kerätään myös lahjoituksia Yhteisvastuukeräyksen kautta lapsille ja nuorille.

Reitin varrelta voi liittyä mukaan joukkoon

Tuomiokirkolla on lähtötilanteessa alkulämmittely, josta vastaa tapahtuman pitkäaikainen yhteistyökumppani PoPLi ry eli Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry.

Piispallisen siunauksen matkaan saattelemat pyöräilijät pitävät pienen tauon Pateniemenrannan uudessa seurakuntakoti Ankkurissa, josta Oulun pohjoispuolella asuvien on helppo hypätä pyörän selkään ja lähteä piispan kanssa kohti Haukipudasta.

Piispanpyöräily on hyvän mielen tapahtuma. Matka etenee rennosti ja rauhallisesti. Tavoitteena on osallistujien hyvinvoinnin edistäminen. Pyöräily kun auttaa jaksamaan ja kunto kohenee.

– Oulussahan on tunnetusti astetta paremmat pyörätiet ja haluan osaltani kiittää Oulua hyvistä pyöräteistä ja pitää lippua korkealla Oulun positiivisen pyöräilyimagon puolesta, Keskitalo kertoo.

Piispa kutsuu Rauhan Tervehdyksen lukijoita mukaan Piispanpyöräilyyn.

– Matka onnistuu ihan tavalliselta tallaajalta ja kuntopyöräilijältä. Tervetuloa mukaan, piispa rohkaisee.

 

AIKATAULU

Piispanpyöräily lauantaina 27.8.

  • klo 10 lähtö Oulun tuomiokirkolla, alkulämmittelyn hoitaa PoPLi ry
  • klo 10.15 piispa siunaa pyöräilijät matkaan
  • klo 10.45 välipysähdys ja ohjelmaa Pateniemenrannan seurakuntakoti Ankkurissa
  • klo 12 (noin) saapuminen leirikeskus Loistoon, tarjolla lohisoppaa ja kahvit
  • klo 13 leirikeskus Loiston siunaaminen
  • klo 14 (noin) lähtö takaisin omaan tahtiin

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää