Nuorille eläkkeensaajille mukavaa toimintaa keskiviikkoisin Limingassa

Limingan nuorille eläkkeensaajille on luvassa mukavaa sisältöä keskiviikkoihin, kun toiminta- ja porinaryhmä kokoontuu jälleen kesätauon jälkeen seurakuntatalolla 14. syyskuuta alkaen.

Nuorten eläkkeensaajien ja kuntoutujien toiminta- ja porinaryhmä perustettiin toukokuussa. Kokoontumisia oli ennen kesätaukoa neljä, niihin ehti löytää  tiensä muutama kohderyhmään kuuluva nuori aikuinen.

– Mukaan mahtuu lisää väkeä. Ymmärtääkseni Limingassa on nuoria eläkkeensaajia, mutta heille ei tähän mennessä ole ollut omaa toimintaa tarjolla missään. Voi olla, että heille on muodostunut iso kynnys lähteä mukaan ryhmätoimintaan, sanoo Limingan seurakunnan nuorisotyönohjaaja Kirsi Junnonaho.

Kun Junnonaho keväällä hahmotteli ryhmän toimintaa kohderyhmään kuuluvan nuoren aikuisen kanssa, ajatuksena oli tarjota ryhmäkokoontumisten kautta kavereita ja tekemistä päiviin.  

– Kokoontumiset voivat sisältää melkein mitä vain: leipomista, taiteilua, käsitöitä, vapaaehtoistyötä sekä erilaisia retkiä ja projekteja. Välillä voidaan toki myös vain kahvitella ja jutella, ihan sen mukaan mitä ryhmäläiset haluavat. 

– Ryhmään voi tulla mukaan, vaikka ei kuulu kirkkoon. Kokoontumisissa ei ole uskonnon harjoittamista, Junnonaho täsmentää.

Keväällä ryhmässä esimerkiksi valmistettiin muistipelikortit vanhusten käyttöön ja opetettiin Toivo-koiraa pelaamaan ristinollaa.  Junnonahon koira, luonteeltaan lempeä ja sosiaalinen australianlabradoodle, on mukana ryhmän toiminnassa syksylläkin, jos koiran mukanaolo sopii kaikille osallistujille.

Ryhmä kokoontuu Limingan seurakuntatalolla keskiviikkoisin kello 13.3015.30. Syksyn ensimmäinen kokoontumiskerta on 14. syyskuuta.

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää