Nuorisoalan toimijoiden tavoitteena on nolla syrjäytynyttä nuorta

Kasvatuksen ja nuorisotyön ammattilaiset niin kirkossa, kunnissa kuin järjestöissä kokoontuvat tällä viikolla Tampereelle NUORI2020-päiville.

NUORI2020 – valtakunnalliset kasvatuksen ja nuorisotyön päivät järjestetään Tampereella 14.−16. tammikuuta. Tapahtuma kokoaa yhteen kirkon, kuntien ja järjestöjen nuorisoalan ammattilaiset, vaikuttajat ja toimijat sekä nuorisoalan tutkijat. Paikalle odotetaan 2500 osallistujaa.

Ohjelma antaa osallistujille lähes 150 tunnin edestä mahdollisuuden kehittää osaamistaan, verkostoitua sekä saada tietoa kasvatus- ja nuorisoalan ajankohtaisista ilmiöistä, jotta alalla olisi paremmat edellytykset keskittyä Suomen suurimman ongelman, nuorten syrjäytymisen, ratkaisemiseen yhdessä.

– Haluamme yhdessä vahvistaa kokonaisvaltaista kasvua ja hyvän elämän edellytyksiä. Tämä on kaikkien lapsi- ja nuorisoalan toimijoiden yhteinen tehtävä, toteaa Kirkkohallituksen Kasvatus- ja perheasioiden johtaja Jarmo Kokkonen.

NUORI2020 -tapahtuma tarjoaa tämän tehtävän toteutumiselle monipuolista tukea ja inspiraatiota.

– Syrjäytymisen haaste on niin suuri, että vaikuttavia tuloksia syntyy vain eri toimijoiden yhteistyön kautta, Kokkonen jatkaa.

Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelmin mukaan nuorisoalalla tehdään korvaamattoman arvokasta työtä nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi sekä ennaltaehkäisevästi että jo syrjään jääneiden tukemisessa.

– Rahaa ja valtaa jaettaessa sitä ei kuitenkaan riittävän hyvin tunnisteta tai tunnusteta – siksi tarvitsemme nykyistä parempia keinoja tehdä työstämme paitsi vaikuttavampaa, myös näkyvämpää. Nuorisotyön on opittava pitämään enemmän meteliä itsestään.

Tapahtuman tavoitteena on alan osaamisen kehittäminen, toimijoiden välisten verkostojen vahvistaminen sekä alan arvostuksen nostaminen. Mukana keskusteluissa on muun muassa tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen.

Ohjelma tarjoaa tietoa ja välineitä nuorten ilmastotunteiden kohtaamiseen sekä aktiivisen toimijuuden vahvistamiseen, ideoita vertaisoppimisen- ja johtamisen toteuttamiseen sekä viimeisintä tutkimustietoa nuorisoalalta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää