Onni Toljamon kaikille avoin muistokonsertti pidetään tuomiokirkossa

Rintamaveteraaniliiton kunniapuheenjohtaja Onni Toljamo olisi täyttänyt 100 vuotta maanantaina 27. marraskuuta.

Kunnallisneuvos, Rintamaveteraaniliiton kunniapuheenjohtaja Onni Toljamo olisi täyttänyt 100 vuotta maanantaina 27. marraskuuta. Hän oli valmistautunut syntymäpäiväkonserttiinsa yhdessä veteraaniliiton ja Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kanssa.

Syntymäpäiväkonsertti muuttui kuitenkin Toljamon muistokonsertiksi.

Tuomiorovasti Satu Saarinen on kiitollinen siitä, että on eri yhteyksissä saanut tutustua kunnioitettuun veteraanisukupolven edustajaan ja perinteen vaalijaan.

– Kun juhlakonsertin ajankohta laitettiin kalenteriin, Onni ilmaisi tavoilleen ominaisesti nöyrän ilonsa siitä, että konsertti pidettäisiin, vaikka hän itse ei enää olisi siinä läsnä, Saarinen kertoo.

Muistokonsertti kiitollisuudesta Onni Toljamon elämäntyötä kohtaan järjestetään tuomiokirkossa maanantaina 27. marraskuuta kello 18.

Runsaan musiikkiosuuden toteuttavat Reserviläiskuoro johtajanaan Olli Heikkilä, Henna-Mari Sivula, Lauri-Kalle Kallunki ja Raimo Paaso.

Puhujina juhlassa ovat piispa Jukka Keskitalo, piispa emeritus Samuel Salmi, maaherra Eino Siuruainen ja Satu Saarinen.

Juhlaohjelma on päivänsankarin näköinen ja Saarinen toivoo, että eri tilanteissa Onnia kohdanneet saapuisivat unohtumattomaan iltaan kirkossa.

– Vaikka Onni ei ole läsnä juhlassa, muistoissamme hän on. Onni lähti sotaan nuorena, lähes lapsena, ja siksi haluamme hänen muistoaan kunnioittaen kerätä vapaaehtoisen ohjelmamaksun nimenomaan lasten ja nuorten hyväksi.

Konserttiin on vapaa pääsy ja vapaaehtoisen ohjelman tuotto käytetään Kirkon Ulkomaanavun kautta ukrainalaisten lasten koulunkäynnin mahdollistamiseksi sodan keskellä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää