Oulun seurakunnat jatkaa säästölinjalla ja investoi seiniin

Intiön siunauskappelin ja Pyhän Tuomaan kappelin remontit ovat suurin menoerä, joihin Oulun seurakunnat varautuu säästämällä kiinteistö- ja henkilöstökuluissa. Vuosien 2022-2024 aikana investoidaan yhteensä 15 miljoonaa euroa.

Oulun seurakunnissa toteutetaan viime vuonna päätettyä säästöohjelmaa, jolla tavoitellaan noin kahden miljoonan euron säästöjä. Oulun seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli 25. marraskuuta talous- ja toimintasuunnitelmaa vuosille 2022-2024.

Seurakuntien ja seurakuntayhtymän kulut vuonna 2022 ovat 34,4 miljoonaa euroa ja toimintatuotot 6 miljoonaa euroa. Verotulojen arvioidaan pysyvän ennallaan tai kasvavan hieman. Ne ovat 35,6 miljoonaa euroa.

– Erilaisten haasteiden ja muutosten keskellä Oulun seurakunnat joutuu tasapainottamaan talouttaan. Tämä tapahtuu suunnitelmallisesti vähentämällä kiinteistöistä ja henkilöstöstä syntyviä kuluja. Seurakunnat joutuvat entistä tarkemmin pohtimaan, mikä seurakuntien työssä on olennaista, toteaa yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Niilo Pesonen.

 

Seurakunnat joutuvat entistä tarkemmin pohtimaan, mikä seurakuntien työssä on olennaista.

 

Yhtymäjohtaja Pekka Asikaisen mukaan vastuullisella taloudenhoidolla varmistetaan seurakuntalaisten palvelemista tulevinakin vuosina.

Seurakuntayhtymä investoi ensi vuonna 3 miljoonaa eurolla ja kolmen vuoden aikana yhteensä 15 miljoonaa eurolla. Ensi vuonna aloitetaan Intiön kappelin perusparannus, jonka kokonaiskustannukset ovat 9 miljoonaa euroa. Toinen suuri hanke taloussuunnitelmassa on Puolivälinkankaalla sijaitsevan Pyhän Tuomaan kappelin perusparannus.

– Yhtymän talous pysyy tasapainossa, kun toteutetaan pitkäjänteisesti säästö- ja investointiohjelmaa, toteaa talousjohtaja Arja Ahonen.

Oulun seurakuntien ja seurakuntayhtymän toiminnassa näkyy ensi vuonna Kirkkopalvelut ry:n ja Suomen Lähetysseuran kanssa toteutettava valtakunnallinen Kirkkopäivät ja Lähetysjuhlat -tapahtuma, joka järjestetään Oulussa 20.-22. toukokuuta. Tapahtuma siirtyi koronapandemian vuoksi vuodella eteenpäin.

Toinen merkittävä tapahtuma on syksyllä 2022 järjestettävät seurakuntavaalit. Varsinainen vaalipäivä on 20. marraskuuta ja ennakkoäänestys toteutetaan 8.-12. marraskuuta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää