Pasifismi, työ ja markkinatalous keskusteluttavat Oulussa

Kesäkuussa Vanhan pappilan keskusteluilloissa käsitellään ajankohtaisia aiheita.

Oulun tuomiokirkkoseurakunta järjestää kesäkuussa Vanhassa pappilassa kolmen tapahtuman keskustelusarjan. Tavoitteena on käsitellä ajankohtaisia ja kenties huolestuttaviakin aiheita, joihin illan vieraan johdattavat. Keskusteluillat alkavat kello 18.

  • 14.6. illan teemana on pasifismi. Alustuksen pitää Aseistakieltäytyjäliiton puheenjohtaja Vili Nurmi ja se käsittelee pasifismia, militarismia ja antimilitarismia Suomessa.
  • 21.6. käsittelemme työn merkitystä yhteiskunnassa. Alustuksen pitää Klaus Maunuksela, yksi Työstäkieltäytyjän käsikirjan kirjoittajista otsikolla ”Työstäkieltäytyminen merkitsee elämälle sitä, mitä runous merkitsee kielelle: työstäkieltäytymisen ja nykytyön paradoksit”.
  • 28.6. keskustelemme markkinataloudesta ja planeettamme tulevaisuudesta. Illan alustuksen pitäjä on yliopistotutkija KTT Marko Korhonen. Hän johdattaa meidät aiheeseen otsikolla Onko markkinataloudella sydäntä?

Iltojen vakiokeskustelijoina toimivat pastorit Päivi Jussila ja Árpád Kovács. Keskustelusarjan tavoitteena on herättää ajatuksia ja antaa rakennusaineita mielipiteen muodostamiselle. Tarkoitus ei ole päätyä tiettyyn tulokseen eikä ilmaista jonkinlaista ”kirkon kantaa”.

Kesäillan keskustelut noudattavat turvallisen tilan periaatteita. Eri mieltä saa olla, mutta mielipiteitä on ilmaistava keskustelukumppaneita kunnioittaen.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää