Perhekerhossa ei tuoksu enää pulla, mutta muuten meno on entisellään

Seurakuntakoti Varpusessa Ritaharjussa jatketaan kerhot jatkavat pitkän koronatauon jälkeen. Toimintaa siirretään myös osin ulkotiloihin.

|||

Pohjois-Ritaharjun koulun vieressä sijaitsevassa seurakuntakoti Varpusessa lastenohjaaja Tiina Huurre ja perhetoiminnanohjaaja Sanna Kantola laittelevat tarjoiluja valmiiksi. Alkamassa on perjantain perhekerho, ja kaksikkoa pohdituttaa, tuleeko paikalle ketään.

Alkuvuonna perhekerhossa saattoi olla yli kolmisenkymmentä osallistujaa yhdellä kertaa. Syksyn ensimmäisillä kerroilla kerhoon on tullut 6–17 henkilöä. Huurre ja Kantola pohtivat, kannustavatko edellispäivien uutiset lisääntyneistä koronatartunnoista yhä useampaa jäämään kotiin.

Viittä vaille puoli kymmenen ovi alkaa kuitenkin käydä. Annettujen ohjeiden mukaan kaikki suuntaavat heti kenkien ja takkien riisumisen jälkeen käsienpesulle.

 

Mukana kolme alle vuoden ikäistä

Perätysten salin puolelle saapuu neljä äitiä yhteensä kuuden lapsen kera. Pienin on vain kuukauden ikäinen, isoimmat viisivuotiaita – ja kaikki poikia, kuten äidit pian hoksaavat.

Äideistä kolme kertoo olevansa ensikertalaisia, mutta Hanna-Leena Keskitalo luokittelee nauraen itsensä vakiokävijäksi, koska ehti käydä kerhossa jo ennen koronaakin. Uuden seurakuntakodin avautuminen tammikuussa ihan kotikulmille oli ilonaihe.

– Avajaisiin en päässyt, koska olin viimeisilläni raskaana, mutta nyt 7,5 kuukauden ikäinen Teo oli kerhossa ensimmäisen kerran jo alle kuukauden ikäisenä.

Keskitalon mieleen ennen koronapandemiaa pidetyistä kerhoista ovat jääneet erityisesti tarjoilut. Esimerkiksi laskiaisen aikaan kerhoon tulleet pääsivät täyttämään omat laskiaispullansa.

Se oli kyllä huippua, koska en ihan ollut muutaman viikon ikäisen vauvan kanssa vielä sellainen pullantuoksuinen äiti, hän muistelee.

5-vuotias Milo osallistui Varpusen avajaisiin pappansa kanssa, joten hänelle paikka oli jo tuttu ensimmäisellä kerhokerralla. Perheen lapsista vanhin, tokaluokkalainen Isla voi osallistua jatkossa vaikkapa alakoululaisille suunnattuun Ritatupaan, jota pidetään torstai-iltapäivisin.

 

Tiina Huurre pitämän hartauden teemana oli lähimmäisyys.

Kahvipannuun tarttuvat vain työntekijät

Koronan vuoksi perhekerhossa on luovuttu askarteluista ja kahvinkaatelusta huolehtivat työntekijät. Tarjolla on myös pillimehuja ja yksittäispakattuja välipalakeksejä.

Huurre ja Kantola kertovat, että toimintaa pyritään siirtämään syksyn aikana mahdollisuuksien mukaan myös ulos. Tuiran seurakunnan työntekijät ovat kehitelleet Varpusen pihamaalle rastiradan ja ostoslistalla on ollut niin leluja kuin keppihevosradan esteitä.

– Pihalla kokoonnutaan ainakin tiistaisin alueen perhepäivähoitajien kanssa, he kertovat.

Perhekerholaisten tutustellessa toisiinsa käy ilmi, että tieto kerhojen jatkumisesta jo muutama viikko aiemmin ei ole tavoittanut kaikkia. Huurre jakaakin kaikille syyskauden esitteet, joihin on listattu kaikki seurakunnan perhetoiminnat.

– Minäkin värväsin leikkipuistossa tänne väkeä. On niin ihanaa, kun pystyy taas kokoontumaan, Hanna-Leena Keskitalo huokaa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää