Piispa vihkii neljä uutta pappia Oulun hiippakuntaan

Piispa Jukka Keskitalo vihkii Oulun tuomiokirkossa sunnuntaina 13. helmikuuta. Yksi uusista papeista suuntaa ulkosuomalaistyöhön Sveitsiin.

Piispa Jukka Keskitalo vihkii Oulun tuomiokirkossa sunnuntaina 13. helmikuuta kello 10 alkavassa messussa neljä uutta pappia Oulun hiippakuntaan. Vihkiminen tapahtuu apostolisen perinteen mukaisesti kätten päälle panemisella ja rukouksella.

Vihittävät saavat viranhoitomääräykset seurakuntapastorin tehtäviin seuraavasti: Tuula Laitinen Haapajärven seurakuntaan, Pia Rendic Suomalainen kirkko Sveitsissä -yhdistyksen palvelukseen ja Kannuksen seurakunnan työyhteyteen, Veijo Lohiniva Pudasjärven seurakuntaan ja Juuso Pylkkänen Kokkolan suomalaiseen seurakuntaan.

Tässä vihkimyksessä erikoisuutena on se, että piispa vihkii yhden papin, Pia Rendicin, ulkosuomalaistyöhön palvelemaan Sveitsin suomalaisia. Tämä johtuu siitä, että Jukka Keskitalo on piispojen työnjaossa ulkosuomalaisseurakunnista vastaava piispa.

Vihittävistä teologian maisteri Pia Rendic odottaa pappisvihkimystä innostunein ja kiitollisin mielin.

– Oma matkani papiksi on ollut vaiherikas. Olemme asuneet ulkomailla vuodesta 2012 saakka lyhyttä kotimaanjaksoa lukuun ottamatta, joten tunnen ja tiedän hyvin ne haasteet, joita ulkosuomalaisena voi kohdata. Tästä syystä koen valtavaa iloa siitä, että pääsen pappina palvelemaan juuri Sveitsin suomalaisia, Rendic sanoo.

Pudasjärven seurakunnan kirkkoherra Timo Liikanen kertoo. että heillä on ollut vaihtuvuutta papistossa.

– On hienoa, että vihkimyksen kautta saamme uuden papin ja näin pystymme jatkossakin riittävillä resursseilla varmistamaan kirkon perustehtävän toteuttamisen paikallisseurakunnassa.

Piispa Jukka Keskitalolle pappisvihkimys on jo yhdeksäs ja tämän vihkimyksen jälkeen hän on vihkinyt 44 pappia Oulun hiippakuntaan.

– Uusien pappien vihkiminen on hienoimpia asioita piispan työssä. Olen käynyt perusteellisia keskusteluja nyt vihittävien maistereiden kanssa. Olen iloinen heidän kutsumustietoisuudestaan, ja huomaan saavani itsekin siitä uutta intoa työhön.

Pappisvihkimystä voi seurata suorana osoitteesta www.virtuaalikirkko.fi


Jaa sivu eteenpäin

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää