Piispa yllätettiin vapaaehtoisten tekemällä himmelillä

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan vapaaehtoiset lahjoittivat tuomiokirkon himmelistä tekemänsä pienoismallin piispa Jukka Keskitalolle adventtikahveilla.

|

Kirkkovuoden alkua juhlistettiin 28. marraskuuta Oulussa perinteisin menoin, kun piispa Jukka Keskitalo saarnasi Oulun tuomiokirkossa järjestetyssä jumalanpalveluksessa. Messun jälkeen siirryttiin Vanhaan pappilaan adventtikahveille.

Eipä tiennyt piispa kulkiessaan upean Oulun tuomiokirkon kattoa koristavan himmelin alta, millainen yllätys häntä odottaisi pappilassa.

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan vapaaehtoiset ovat valmistaneet hänelle ikimuistoisen lahjan. Himmelimestari Kari Kiskon johdolla on kokoonnuttu 12 viikon aikana, 12 vapaaehtoisen voimin valmistamaan tätä uniikkia joulukoristetta.

Piispan himmelissä on 1446 osaa, kaikki laadukasta, eurooppalaista Tsekki-lasia. Se on pienoismalli tuomiokirkon himmelistä.

– Himmeli on minulle valtavan suuri ilo. En ole koskaan nähnyt näin kaunista himmeliä, paitsi tietenkin tuomiokirkossa. Tämä on kuin sen pikkusisko, piispa Jukka Keskitalo ihasteli adventtikahvitilaisuudessa.

Jatkossa lahjahimmeli pääsee koristamaan joko Piispantaloa tai piispan omaa kotia.

Himmelin nimi tulee ruotsin kielen sanasta ”himmel”, joka tarkoittaa taivasta. Myös tuomiokirkon himmeli syntyi vapaaehtoisvoimin  Kari Kiskon johdolla ja se on koristanut kirkon kattoa adventista 2020 saakka.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää