Piispanpyöräily kannustaa liikkeelle nuorten hyväksi

Piispa Jukka Keskitalo kannustaa pohjoisen seurakuntia järjestämään oman pyöräilytapahtumansa elo-syyskuussa. Piispanpyöräilyllä kerätään varoja elämässään tukea tarvitseville nuorille. Yritykset ja yhteisöt toivotetaan myös tervetulleeksi tapahtumaan.

Violettiin piispanpaitaan pukeutunut mies istuu penkillä kesäisessä puistossa. Taustalla näkyy koivuja ja keltainen Oulun tuomiokirkko.

Kaksi vuotta sitten aloitettu Piispanpyöräily jouduttiin viime vuonna toteuttamaan omaan tahtiin tehtynä nallebongailuna koronapandemian takia. Tänä vuonna liikkeelle lähdetään taas joukolla – ja toivottavasti ympäri Oulun hiippakuntaa.

– Oulussa tapahtuma on lauantaina 4. syyskuuta ja olen kannustanut kaikkia hiippakunnan seurakuntia toteuttamaan oman pyöräilytapahtumansa elo-syyskuun aikana, piispa Jukka Keskitalo kertoo.

Oulun tapahtuman lähtöpaikalle tuomiokirkolle polkee pyöräilijöitä myös Haukiputaalta ja Oulunsalosta. Mukaan on haastettu myös Kempeleen ja Muhoksen seurakunnat.

Liikkumisen iloon yhdistyy myös pyhiinvaellusajatus, sillä Piispanpyöräilyn reitti kulkee Oulujoen pyhiinvaellusreitin hengessä tuomiokirkolta Turkansaareen.

– Viime vuosi meni vähän hiljaisella liekillä, tässä tapahtumassa voisi olla sellaista koronasta vapautumisen henkeä, piispa visioi.

Paikalliset seurakunnat voivat toteuttaa oman Piispanpyöräilyn ja ainakin Haukiputaan ja Oulunsalon seurakunnista on lähtö heidän omilta kirkoltaan, joista he ajavat omia reittejään Turkansaareen.

Kolmantena ulottuvuutena tapahtumassa on hyväntekeväisyys. Tapahtuman nimellä on avattu Kotimaanavun sivuille lahjoituskanava, jonka kautta kerätään varoja elämässään tukea tarvitsevien nuorten liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin. Tuki ohjataan perille Oulun diakonissalaitoksen ODL:n kautta.

Piispa toivoo, että myös paikalliset yritykset ja yhteisöt innostuisivat tulemaan mukaan tapahtumaan omilla porukoillaan. Piispanpyöräily olisi mainio tapa tukea työntekijöiden hyvinvointia.

– Haastan yritykset tarjoamaan työntekijöilleen mahdollisuuden osallistua tapahtumaan työajalla.

Noin 16 kilometrin mittaiselle reitille lähdetään kahdessa letkassa, joista toinen liikkuu vauhdikkaammin ja toinen rauhallisemmin. Reitin varrella on muutamissa risteyskohdissa opasteita.

Lähtöä ennen tuomiokirkolla on PoPLi ry:n vetämä alkulämmittely, perillä taasen on luvassa ohjelmaa ODL:n toimesta sekä keittolounas pyöräilijöille.

Turkansaaren kauniissa kirkossa voi osallistua myös hartaushetkeen. Koska kirkko on pieni, hartaushetkiä voidaan pitää kaksikin.

Lapsiperheille vaihtoehtona on Piispanpyöräilyn Pikku-Pyhiinvaellus tuomiokirkolta Ainolan puistoon. Startti on kello 10.30 aikuisten polkijoiden lähdettyä kohti Turkansaarta. Lyhyelle reitille voivat osallistua myös liikuntarajoitteiset.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää