Puolivälinkankaalla tarjolla hävikkilounas sunnuntaina

Maailman ruokapäivän tapahtumaa vietetään Pyhän Tuomaan kirkolla 16. lokakuuta. Messun jälkeen tarjolla on lounas ja tietoa aiheesta.

Maailman ruokapäivän tapahtumaa vietetään Pyhän Tuomaan kirkolla sunnuntaina 16.10. kello 12–15.

Päivän ohjelmaan kuuluu Prikka kiertoon -hankkeen mahdollistama lounas, joka valmistetaan kokonaisuudessaan ruokakauppojen hävikkiruoasta. Viime vuoden huhtikuussa alkaneen hankkeen tarkoituksena on kehittää hävikkiruoan hyödyntämistä Oulun seudulla.

 

Tapahtuma on ilmastoystävällinen ja ekologinen.

 

Ruokailun lisäksi luvassa on messu, jonka toimittaa kappalainen Anna-Leena Häkkinen. Saarnasta vastaa Suomen Lähetysseuran oululainen lähetystyöntekijä Mikko Pyhtilä.

– Tapahtuma on ilmastoystävällinen ja ekologinen. Ruokailussa ei käytetä kertakäyttöastioita ja jos lounaalta jää ruokaa yli, se jaetaan tapahtuman kävijöille kotiin vietäväksi, Häkkinen kertoo.

Lounaasta voi halutessaan maksaa vapaaehtoisen maksun, joka lahjoitetaan Suomen Lähetysseuran Tasaus-keräykseen.

Pyhän Tuomaan kirkolle on luotu tapahtumaa varten Ilmastovalintatalo, jonka tarkoituksena on herätellä kansalaisia tarkastelemaan omia kulutusvalintojaan. Talo tarjoaa mahdollisuuden esimerkiksi oman hiilijalanjäljen testaamiseen.

Lapset saavat päivän aikana käydä pyörittämässä onnenpyörää, jonka palkinnot ovat myös päivän teemaan liittyviä.

Tapahtuman musiikista vastaa musiikkiryhmä Amani. Amanin ohjelmisto messussa koostuu tansanialaisesta, eteläafrikkalaisesta ja zairelaisesta musiikista.

– Osa musiikista on toki perinteisiä virsiä, joita seurakunta pääsee laulamaan mukana, Elina Koivusalo Amanista kertoo.

 

Välillä on hyvä muistuttaa itseään siitä, että maailma on Suomea isompi.

 

Messun aikana kuullaan muun muassa tansanialainen kappale Jenga imani sekä eteläafrikkalainen Ndikhokhele Bawo. Koivusalon mukaan Amani tuo messuun iloista musiikkia ja tervehdyksen toiselta mantereelta.

– Välillä on hyvä muistuttaa itseään siitä, että maailma on Suomea isompi. Muuallakin eletään, tunnetaan, iloitaan ja musisoidaan. Amani tuo tapahtumaan virkistävän, musiikillisen tuulahduksen toiselta puolelta maailmaa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää