Remontoidun kirkon ovet aukaistaan juhlapäivänä ehtoollisvieraille

Tyrnävän kirkon uudelleen käyttöönottojuhla on sunnuntainan 31. tammikuuta. Kirkon ovet ovat avoinna tunnin ajan messun jälkeen ehtoollisen viettoa varten.

Oulun piispa Jukka Keskitalo toimittaa Tyrnävän kirkon uudelleen käyttöönoton ensi sunnuntaina 31. tammikuuta kello 10. Juhlassa pääsiäisestä asti remontin vuoksi suljettuna ollut kirkko pyhitetään uudelleen jumalanpalveluskäyttöön.

Koronarajoitusten takia juhlajumalanpalveluksessa ovat läsnä vain sen toimittajat. Tilaisuutta voi seurata seurakunnan YouTube– ja Facebook -tilien kautta.

Messun jälkeen on tunnin ajan mahdollista tulla kirkkoon viettämään ehtoollista.

Kirkkoherra Teemu Isokäännän mukaan ehtoolliselle on jo monella suuri kaipuu.

– Kirkon ovet ovat avoinna tunnin ajan messun jälkeen. Olemme väljässä kirkkotilassa, jossa ehtoollisella voi käydä yksitellen. Huolehdimme henkilörajoitusten toteutumisesta ja noudatamme turvavälejä,  Isokääntä kertoo.

Piispaa avustaa jumalanpalveluksessa Teemu Isokääntä ja seurakunnan työntekijöitä sekä luottamushenkilöitä.

Jukka Keskitalo iloitsee siitä, että pääsee toimittamaan kirkon uudelleen käyttöönoton.

– On aina suuri ilon aihe, kun seurakuntalaiset pääsevät viettämään heidän elämänsä tärkeitä hetkiä kotikirkkoonsa. Kirkko ei koskaan ole kuitenkaan vain seinät tai katto, vaan kirkko on Jumalan huone ja seurakunnan koti, piispa Keskitalo sanoo.

– Kipeimmin kirkon remontti on koskettanut siunaus- ja vihkitilaisuuksia järjestäneitä, monille olisi ollut hyvin tärkeää päästä juuri Tyrnävän kirkkoon, kirkkoherra kertoo.

Kirkon remontin aikana seurakunnan tilaisuuksia on pidetty niin Temmeksen kirkossa kuin Tyrnävän seurakuntatalolla.

 

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää