Uudet kumit vaihdettiin alle vapaaehtoisvoimin Pateniemessä

Pateniemessä järjestettiin huhtikuun viimeisenä lauantaina vapaaehtoisvoimin renkaanvaihtotapahtuma, jonka tuotto meni Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Ennen puolta päivää Pateniemenrannan seurakuntakoti Ankkurin ja K-Marketin yhteisellä parkkipaikalla on autoja jo pieneksi jonoksi asti. Vapaaehtoiset Pauli Eberhard ja Hannu Anttonen laittavat työkaluja valmiiksi.

– Viimeksi, kun olin mukana renkaanvaihtotapahtumassa, tein kaiken mekaanisesti. Olin kyllä helisemässä, sillä renkaiden vaihtoon tuli kymmeniä autoja. Sen päivän jälkeen olin aivan puhki, mutta selvisin. Tämä on oman alani hommaa, ja myös ajanvietettä, kertoo Eberhard.

Pateniemen lionsklubin aktiivi Hannu Anttonen on aiemmin vaihtanut renkaita vain omaan autoon.

Anttoselle vapaaehtoistyö antaa paljon.

– Täällä saa sosiaalisia kontakteja, tapaa kavereita ja tekee työllään ihmiset onnelliseksi.

Anttonen on tapahtumassa ensimmäistä kertaa. Hänet houkutteli paikalle tapahtumaa järjestänyt diakoniatyöntekijä Sami Riipinen.

– Homma on tässä määrin uutta. Minulla renkaiden vaihto on rajoittunut aiemmin vaimon autoon, kertoo Anttonen.

Johanna Korhonen tuli vaihdattamaan renkaita. Pauli Eberhard työn touhussa.

Johanna Korhonen on tullut vaihdattamaan renkaita Hintasta.

– Huomasin ilmoituksen Rauhan Tervehdyksestä. En viitsinyt itse alkaa vaihtamaan renkaita, vaan ajoin tänne. Tapahtuman tuotto menee hyvään tarkoitukseen, toteaa Korhonen.

Myös Riitta Akkanen jonottaa renkaiden vaihtoon. Hän kehuu seurakuntien monipuolista toimintaa, jonka myötä saa avun tähänkin asiaan.

– En pysty itse terveystilanteeni takia vaihtamaan renkaita, joten tämä on todella hieno tapahtuma.

Tunti on kulunut, ja renkaita on vaihdettu jo yhteentoista autoon. Idean isä, diakoniatyöntekijä Sami Riipinen vaikuttaa tyytyväiseltä  tilanteeseen.

– Sää jännitti, sitä kun ei voi tilata, tulee mitä tulee. Onneksi tuli hyvä.

Riipinen kertoo, että sään lisäksi jännitti myös väkimäärä, sillä tällä kertaa renkaanvaihtotempaus toimi ilman ajanvarausta.

– Etukäteen ei ollut tietoa, paljonko väkeä on tulossa vaihdattamaan renkaita. Vapaaehtoisväkeä olemme saaneet hienosti mukaan. Porukassa on paikallisia lions-toimijoita ja seurakunta-aktiiveja, kertoo Riipinen.

Diakoniatyöntekijä Sami Riipinen osallistui myös itse renkaidenvaihtoon.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää