Ritaharjussa tartutaan nuorten väkivaltaan

Ritaharjun alueen asukkaat ovat huolissaan seudun turvallisuudesta. Kaupunki, koulu ja seurakunta järjestävät 12. huhtikuuta yhteisen tapahtuman, jossa tarjotaan tilaa keskustelulle ja kohtaamiselle.

Nuorten tekemä ja kokema väkivalta on ollut paljon esillä mediassa. Erityisesti Oulun seutu on noussut otsikoihin esiin ja suuri huoli liittyy siihen, että poliisin tuoreen selvityksen mukaan alle 15-vuotiaiden tekemät väkivaltarikokset ovat yleistyneet.

Ritaharju on oululaisille nuorille mieleinen kokoontumispaikka. Alueen asukkaille tehdyn kyselytutkimuksen mukaan asukkailla on noussut huoli seudun rauhallisuudesta.

Ankkuritiimi ennaltaehkäisee rikollisuutta

Tuiran seurakunnan kappalainen Riikka Honkavaara on iloinen, että pääsee järjestämään tapahtumaa, jonka tavoitteena on tarjota tilaa keskustelulle ja kohtaamiselle ja ennaltaehkäistä nuorten tekemää ja kokemaa väkivaltaa.

– Olen kiitollinen, että saamme tehdä yhteistyötä koulun kanssa, Honkavaara sanoo.

Ritaharjun monitoimitalolla järjestetään Ritaharju soi -tapahtuma keskiviikkona 12. huhtikuuta kello 17–18.30.

Tapahtumassa esiintyvät Ritaharjun yläkoulun bändi, Musiikkikoulu lentoonin soittajia ja Lapsikuoro Laululintuset. Lisäksi luvassa on muun muassa elämyksellinen onnenpyörä, Hyvä munkki -kahvila ja toimintapisteitä.

Mukana on myös Oulun kaupungin Ankkuritiimi, jonka tavoite on ennaltaehkäistä rikollisuutta ja edistää nuorten ja heidän perheidensä hyvinvointia.

– Ankkuritiimi pitää puheenvuoron siitä, mitä keinoja aikuisilla on nuorten väkivallan ehkäisemiseksi. Heidän kanssaan saa myös keskustella, Honkavaara lupaa.

Tuotto nuorten tekemän väkivallan ehkäisemiseen

Ritaharju soi -tapahtuman tuotto käytetään Yhteisvastuukeräykseen, jonka teemana on tänä vuonna nuorten tekemän väkivallan ehkäiseminen ja sovittelu.

– Tervetuloa lapset, nuoret ja aikuiset ympäri Oulua Ritaharjuun Yhteisvastuu-tapahtumaan. Voimme tehdä paljon yhdessä nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi, Honkavaara kannustaa.

Tapahtuman järjestävät Oulun kaupunki, Ritaharjun koulu ja Tuiran seurakunta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää