Rukoushetki Afganistanin tilanteen vuoksi Oulun tuomiokirkossa

Perjantaina 20.8. kello 19 Oulun tuomiokirkossa järjestetään rukoushetki osoittamaan tukea Afganistanissa asuville ihmisille sekä Suomen afgaaneille, jotka surevat kotimaansa ja siellä asuvien läheistensä tilannetta.

– Afganistanin uutiskuvat ovat järkyttäneet syvästi monia. Moni oululainenkin tutustui vuonna 2015 tänne turvapaikanhakijoina saapuneisiin afgaaneihin, ja siksikin tapahtumat tulevat lähelle, sanoo Oulun tuomiorovasti Satu Saarinen.

– Tuntuu surulliselta, ja moni kyselee, mitä voi tehdä. Ainakin voimme rukoilla yhdessä ja varmasti kanavia auttaa löytyy ajan kanssa.

Pienessä hartaushetkessä kuullaan musiikkia, hiljennytään ja rukoillaan yhdessä. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus sytyttää kynttilä maailmanrauhan puolesta.

– Tilanne Afganistanissa on vakava. Monet pelkäävät. Erityisesti naisten, lasten ja vähemmistöjen tilanne huolestuttaa, sanoo Oulun hiippakuntadekaani Juha Rauhala.

Noin 20 minuutin mittaisen rukoushetken toimittavat tuomiorovasti Satu Saarinen ja hiippakuntadekaani Juha Rauhala. Piispa Jukka Keskitalo pitää puheen. Musiikista vastaa kanttori Henna-Mari Sivula ja lauluryhmä.

Hiljentyminen ja kynttilän sytyttäminen on mahdollista vielä rukoushetken jälkeenkin, kirkon ovet ovat auki kello 20 asti.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää