Sinkut saivat oman paikan Domin Vintiltä

”Mukaan ovat tervetulleita kaikki täysi-ikäiset, jotka elävät tällä hetkellä ilman parisuhdetta”, kertoo ryhmää vetävä vapaaehtoinen Tarja Jaakola.

Vapaaehtoistyöntekijä Tarja Jaakola vetää sinkuille suunnattua ryhmää Asemakadun varressa sijaitsevalla DOM Vintillä.

Kuinka sinkku saa rahat riittämään, kun asumiskustannukset ovat yksillä harteilla? Mikä on deittisovellusten anti ja millaisia tukiverkostoja sinkulla voi olla?

Muun muassa näistä asioista puhutaan Oulun seurakuntien uudessa sinkkuryhmässä, joka aloittaa kokoontumiset DOM Vintillä. Vanhan pappilan yläkerrassa sijaitsevassa tilassa tavataan ensimmäisen kerran 25. tammikuuta kello 18–20.

– Mukaan ovat tervetulleita kaikki täysi-ikäiset, jotka elävät tällä hetkellä ilman parisuhdetta, kertoo ryhmää vetävä vapaaehtoinen Tarja Jaakola.

Tärkeintä on yhdessäolo

Jokaisella tapaamisella on oma, sinkkuuteen liittyvä teemansa. Tapaamisten on kuitenkin tarkoitus olla varsin epämuodollisia.

– Tarjolla on kahvia, teetä ja pientä iltapalaa. Niiden nauttimisen lomassa voi jutella kulloisenkin aiheen lisäksi mistä tahansa tai pelata vaikka lautapelejä, sanoo Tarja Jaakola.

Sinkkuryhmästä Jaakola haluaa paikan, jonne on helppo tulla ja jossa on rento tunnelma. Ryhmässä on mahdollisuus viettää aikaa toisten ihmisten seurassa ja saada ehkä myös uusia tuttavuuksia.

– Enemmän kuin seurustelukumppanin löytämisestä, ryhmässä on kysymys toisten ihmisten kohtaamisesta. Tämä on mahdollisuus laajentaa omaa sosiaalista verkostoaan, Jaakola lisää.

Merkityksellistä vapaaehtoistyötä

Itsekin sinkkuna elävä Tarja Jaakola tuntee ilman parisuhdetta olemisen hyvät ja huonot puolet.

– Ilman itselle sopivaa kohtaamispaikkaa ihminen voi alkaa herkästi vetäytymään omiin oloihinsa. Tämä taas saattaa synnyttää yksinäisyyden kokemusta, hän tietää.

Sosionomiksi opiskeleva Jaakola innostui sinkkuryhmän perustamisesta oltuaan harjoittelussa DOM secod handissa. DOMin yhteisö tarjoaa työllistymismahdollisuuksien lisäksi vapaaehtoistyön paikkoja.

– Tämä on vapaaehtoistyötä, jonka avulla voin tarjota ihmisille mahdollisuuksia kohdata toisiaan. Se on minulle tärkeää.

Lisätietoa sinkkuryhmästä löytyy Oulun seurakuntien verkkosivuilta oulunseurakunnat.fi/tapahtumat.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää