Talvitapulissa koristeeksi laitetaan vaikka appelsiinin siivuja

Haukiputaan Talvitapulissa on myynnissä kahvia ja leivonnaisia, mutta siellä myös ravitaan lapsia ja tehdään askarteluja.

Haukiputaan Talvitapulista sai ideoita jouluaskarteluun.

Koivusta sahatun kiekon päälle voi kiinnittää mitä haluaa: jäkälää, käpyjä, kanelitankoja tai vaikka pienen kepin pätkän. Lopputuloksena on luonnonmateriaaleista tehty jouluasetelma, jonka kruunaa tuikkukynttilä.

Haukiputaan Wirkkulassa otettiin lähtölaskenta jouluvalmisteluihin askartelemalla koristeita lähetystyön hyväksi. Tiina Alakangas oli tullut hakemaan tapahtumasta ideoita omaan jouluaskarteluunsa.

– Kävimme jo Oulunsalon seurakunnan havukranssien sidontapahtumassa ja aiomme tehdä itsellekin samanlaisen seppeleen, poikansa Emilin kanssa askarrellut Alakangas kertoi.

– Ehkäpä innostumme tekemään näitäkin koristeita.

Alakankaan perheessä joulua on jo valmisteltu asettelemalla kausivalot paikoilleen. Lapset ovat selanneet postilaatikkoon tulleita lahjakuvastoja.

– Jotta toiveet voi erottaa, toinen lapsista on päättänyt ympyröidä unelmalahjansa, toinen rastittaa, Alakangas hymyili.

Appelsiiniviipaleet kuivuvat yön yli uunissa

Askartelutuokiota ohjannut lähetys- ja vapaaehtoistyön koordinaattori Karita Isola oli valmistautunut tapahtumaan hyvissä ajoin.

Koivukiekot olivat olleet kuivumassa puolen vuoden ajan. Kävyistä kosteus oli haihtunut pannuhuoneessa ja appelsiiniviipaleet Isola kuivatti omassa leivinuunissaan.

– Asettelin viipaleet uunipellille ja annoin niiden olla uunin jälkilämmössä yön yli.

– Kuivatuksen voi tehdä sähköuunissakin, lämpötilan on oltava 50–70 astetta ja aikaa kannattaa varata kymmenisen tuntia, Isola vinkkasi.

Asetelmien lisäksi Wirkkulassa saattoi tehdä kuusenkoristeita, joulukortteja ja käpytonttuja.

Kuusenkoriste syntyi pujottamalla nauhaan appelsiiniviipaleen ja helmiä, käpytonttu kietaisemalla kävyn ympärille punaista huopaa.
Kaikki valmistuneet työt laitetaan myyntiin täällä toimivaan Talvitapuli-kahvilaan.

Talvitapulista saa kahvia ja käsitöitä

Haukiputaalla tänä syksynä käynnistynyt Talvitapuli on viileän vuodenajan versio kesällä pidettävästä Tapulikahvilasta.

Kahvia ei tarjoilla tapulissa, vaan seurakuntakeskuksen pihapiirissä sijaitsevassa Wirkkulassa torstaisin. Kuten tapulikahvilan, myös Talvitapulin kantavia voimia ovat vapaaehtoiset.

– He leipovat tänne tarjottavat ja tekevät myytävänä olevat käsityöt, Karita Isola kertoi.

Talvitapulissa on torstaisin tarjolla myös välipalaa koulusta tuleville lapsille.

– Syömään ovat tervetulleita kaikki koululaiset.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää