Tarja Kainulaisen läksiäisissä riitti naurua

Tarja Kainulaisen läksiäisiä vietettiin marraskuussa. Vuodesta 1987 Haukiputaan seurakunnan nuorisotyönohjaajana toiminut Kainulainen jää eläkkeelle vuoden vaihteessa.

Juhlat olivat Tarjan näköiset. Tarjolla oli monenlaisia musiikkiesityksiä, puheita ja hyvää ruokaa. Kauniita hengellisiä kappaleita esittivät Haukiputaan seurakunnan Kamarikuoro Jukka Tallgrenin johdolla solistinaan Tiia Karhu sekä Haukiputaan seurakunnan nuorten bändi.

Monet entiset ja nykyisetkin nuoret kertoivat Tarjan jättäneen hyviä eväitä heidän elämäänsä varten. Nuorisotyönohjaaja Elisa Heikkinen johdatti vieraat muistelemaan missä kohtaa Tarjan uralla he ovat kohdanneet ensimmäisiä kertoja.

Entiset seurakuntanuoret yllättivät videotervehdyksellä, joka sisälsi kuvia Tarjan uran alkuvaiheista. Entiset nuoret myös lauloivat Tarjalle nuorisomuusikko Esa Rättyän säestäessä.

Lisäksi Haukiputaan seurakunnan työntekijöistä koostuva Hörökööri-lauluryhmä yllätti laulunlahjoillaan. He olivat harjoitelleet peräti kaksi kertaa ennen esitystä.

Pastori Outi Pohjanen kertoi puheessaan Tarjan jättävän jäljen myös työkavereiden elämään ja työhön.

– Tarja on lämmin ja turvallinen ihminen, johon voi aina luottaa. Hän on rautainen ammattilainen ja loistava toimimaan nuorten parissa. Tarjalla on kyky keksiä aina jotain uutta ja hänelle on tärkeää, että jokaista kohdellaan tasa-arvoisesti.

Tarjan mukaan nuoret ovat opettaneet hänelle, miten nuorisotyötä oikein tehdään.

– Nuorisotyö on pitänyt minut elossa ja antanut paljon. Tärkeintä työssäni on ollut se, että olen saanut olla nuorten kanssa.

Tarja muistutti yhteistyön tärkeydestä niin nuorten, työntekijöiden kuin muiden toimijoiden kanssa. Hän vertasi yhteistyötä lähetyskäskyyn (Matt 28:19), jossa Jeesus opetti ”menkää ja tehkää”. Tarja muistutti, että hän ei opettanut ”mene ja tee”. Tarja onkin saanut olla rakentamassa siltaa seurakunnan ja Haukiputaan eri toimijoiden välillä, muun muassa kaupungin nuorisotyön ja koulujen kanssa.

Kiitos Tarja näistä vuosista ja siunausta eläkepäiviisi!

Kirjoittaja on Haukiputaan seurakunnan lähetys- ja vapaaehtoistyönkoordinaattori


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää