Temmeksen kirkolle miljoona, Liminkaan liki 800 000 euroa

Kirkkohallituksen täysistunto jakoi rakennusavustuksia yhteensä 7,6 miljoonaa euroa. Suurimmat avustukset saivat Temmeksen kirkko ja Limingan kirkko.

|

Temmeksen kirkon korjaamiseen avustusta tuli yhteensä noin miljoona euroa. Kirkon rakenteiden ja paanukaton korjauksiin sekä LVI- ja sähkökorjauksiin myönnettiin 757 200 euroa, sekä töiden suunnittelukustannuksiin 182 000 euroa. Lisäksi myönnettiin 89 000 euroa kirkon porttirakennuksen korjaamiseen ja 11 000 euroa suunnittelukustannuksiin.

Limingan kirkossa on ajankohtaista kokonaisvaltainen korjaus, joka sisältää runkoon ja vesikattoon liittyviä korjauksia, muutoksia kirkon sisäänkäynteihin ja sisätiloihin sekä lämmitysjärjestelmään. Remontin kokonaiskustannusarvio on lähes 2,5 miljoonaa euroa.

Kirkkohallituksen täysistunto myönsi kirkon rakenteiden korjauksiin sekä LVI- ja sähkötöihin 720 300 euroa ja korjausten suunnitteluun 57 300 euroa.

7,6 miljoonaa korjauksiin ja kulttuuriperinnön hoitoon

Kirkkohallituksen täysistunto jakoi huhtikuun kokouksessaan yhteensä 7,6 miljoonaa euroa rakennusavustuksia seurakunnille.

Summasta noin 6,6 miljoonaa euroa on valtion rahoitusta kirkollisen kulttuuriperinnön hoitoon. Miljoona euroa on korjausavustuksia kirkon keskusrahastosta.

Rakennusavustukset kattavat vain pienen osan seurakuntien korjaushankkeista. Tänä vuonna hakemusten yhteenlaskettu euromäärä oli noin 35 miljoonaa euroa.

Avustuksen määrään vaikuttaa seurakunnan veroprosentti, verotulot, valtionrahoitus, kirkkojen ja siunauskappelien lukumäärä sekä hankkeen kustannusten suhde verotuloihin.

Avustus viidelle muullekin Oulun hiippakuntaan

Avustushakemuksia jätti 80 seurakuntaa eri puolilta Suomea. Oulun hiippakuntaan tuli rakennusavustusta myös Siikalatvan, Pudasjärven, Oulaisten, Tervola ja Perhon seurakuntiin.

Piippolan kirkon ja kellotapulin sekä Pyhännän kirkon paanukaton tervaukseen myönnettiin 66 500 euroa.

Perhon kirkon ja kellotapulin kattojen tervausta avustetaan 36 600 eurolla.

Oulaisten kirkon paanukaton korjauskustannuksiin myönnettiin 145 000 euroa.

Pudasjärven seurakuntatalon korjaus sai 163 400 euroa.

Tervolan Ison kirkon alapohjan, ulkoportaiden ja vedenpoiston korjauksiin annettiin 57 300 euroa.

Seurakunnat voivat hakea kirkkohallituksen rakennusavustusta kirkollisten rakennusten ja muiden seurakunnan toimitilojen rakentamiseen ja korjaamiseen. Vuodesta 2016 alkaen kirkollisen rakennusavustuksen pääpaino on ollut suojeltujen kirkollisten rakennusten korjaushankkeiden rahoittamisessa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää