Tuirassa kokeillaan Rauhan Tervehdyksen osoitteellista jakelua

Postinumeroalueella 90500 alkaa helmikuussa jakelukokeilu, jonka aikana lehteä ei jaeta ilmaisjakeluna joka talouteen vaan seurakunnan jäsenrekisterin mukaan. Myös kirkkoon kuulumattomilla on mahdollisuus saada lehti niin halutessaan.

|

Helmikuun alussa Tuiran alueella alkaa kolmen kuukauden mittainen Rauhan Tervehdyksen jakelukokeilu. Näiden kuukausien aikana 90500-postinumeroalueella lehti jaetaan jokaiseen talouteen, jossa asuu vähintään yksi seurakunnan jäsen.

Tavallisesti Rauhan Tervehdys jaetaan ilmaisjakeluna kaikkiin kotitalouksiin, joissa ei ole ilmaisjakelukieltoa.

– Muutos on siinä, että kokeilun aikana lehden saavat myös ne seurakunnan jäsenet, joilla on ilmaisjakelukielto, tiivistää jakelusta vastaavan Kaleva Median paino- ja jakelujohtaja Janne Koski.

Koski kertoo, että 90500-postinumeroalueella on tällä hetkellä noin 3300 kotitaloutta, joista noin 15 prosentilla on ilmaisjakelukielto. Lehti jaetaan myös kokeilun aikana yön jakelukierroksella.

Tuirasta eniten jakelua koskevia valituksia

Kokeilun kustannuksista vastaa lehteä julkaiseva Rauhan Tervehdys ry. joka vastaa myös jakelupalautteen vastaanotosta.

Rauhan Tervehdyksen jakelusta tulee eniten valituksia Tuiran kerrostalovaltaiselta alueelta. Kokeilulla halutaan selvittää myös sitä, tuoko osoitteellinen jakelu tähän muutosta.

Rauhan Tervehdys ry:n hallituksen puheenjohtaja, kirkkoherra Pauli Niemelä kertoo, että kokeilun tuloksista tehdään tutkimus. Sen tulos otetaan huomioon kuluvan vuoden aikana päivitettävässä Rauhan Tervehdys ry:n strategiassa.

– Odotan että kokeilu antaa meille suuntaviivoja siihen, mikä vaikutus osoitteellisella jakelulla on.

Seurakuntalaisten tavoittaminen on tärkeää

Tuiran seurakunnan kirkkoherra Niilo Pesonen kertoo, että kolmen kuukauden kokeilulla halutaan testata, voidaanko alueen seurakuntalaiset tavoittaa paremmin osoitteellisella jakelulla.

– Merkittävä osa seurakuntalaisista ei saa Rauhan Tervehdys -lehteä, koska heillä on ilmaisjakelukielto. Joitakin vuosia sitten tehdyssä tutkimuksessa ilmaisjakelukielto oli yli 30 prosentilla kotitalouksista koko Tuiran seurakunnan alueella.

– Tehtävämme on toimittaa lehti ensisijaisesti heille, jotka ovat seurakuntamme jäseniä ja osallistuvat täten myös lehden kustannuksiin kirkollisveron kautta, Pesonen toteaa.

Kirkkoon kuulumatonkin voi saada lehden

Niille tuiralaisille, jotka eivät kuulu Tuiran seurakuntaan, mutta haluaisivat lehden, Pesosella on kuitenkin hyviä uutisia.

Mikäli 90500 postinumeron alueella oleva henkilö ei kokeilun aikana saisi lehteä, on hänellä mahdollisuus saada se ilmoittamalla asiasta Tuiran seurakunnan kirkkoherranvirastoon puhelimitse numeroon 08 531 4600 tai sähköpostilla tuiranseurakunta@evl.fi.

– Lehden jakaminen myös kirkkoon kuulumattomille on kirkon lähetystehtävän mukaista. Olemme iloisia, että seurakuntien viesti kiinnostaa mahdollisimman monia.

Myös ne Tuiran seurakunnan jäsenet, jotka eivät halua kokeilun aikana paperista lehteä, voivat ilmoittaa asiasta kirkkoherranvirastoon.


Jaa sivu eteenpäin

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää