Tyrnäväläiset saavat piispan tarkastuskäynnille

Perjantaina 20.1. ja sunnuntaina 22.1. on ohjelmassa kaikille avoimia tilaisuuksia tarjoilujen kera. Tilaisuuksia voi seurata myös striimattuna.

Piispantarkastuksessa piispa Jukka Keskitalo tapaa seurakunnan työntekijöitä, luottamushenkilöitä ja seurakuntalaisia sekä tutustuu seurakunnan toimintaan.

Piispa tapaa myös alueen yritysten, palveluiden ja työnantajien edustajia sekä kuulee heidän kuulumisiaan. Keskusteluissa käsitellään myös tulevaisuuden näkymiä sekä ajatuksia yhteistyöstä seurakunnan kanssa.

Piispantarkastuksen perjantaipäivänä piispa seurueineen tutustuu Murron kouluun ja vierailee Suomen siemenperunakeskus Oy:ssä. Perjantain ohjelmaan kuuluu myös tapaaminen kunnan ja hyvinvointialueen edustajien kanssa kunnantalolla.

Lisäksi lauantaina tavataan Markkuun Kyläyhdistyksen väkeä ja luvassa on myös yhteiset ”pipolätkäpelit”. Tapaamisissa seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kanssa keskustellaan seurakunnan tilanteesta ja tulevaisuuden näkymistä.

Perjantaina on kaksi kaikille avointa tapahtumaa

Kaikki paikkakuntalaiset ja median edustajat ovat tervetulleita mukaan piispantarkastuksen aloitustilaisuuteen, joka pidetään perjantaina 20. tammikuuta kello 9 Tyrnävän kirkossa. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Samoin perjantaina kello 18 vietettävä iltahartaus Temmeksen kirkossa on avoin tilaisuus. Näitä kahta tilaisuutta voi myös seurata striimattuna Tyrnävän seurakunnan Facebook-sivulla.

 

On mielenkiintoista tutustua Tyrnävän seurakuntaan ja sen toimintaan.

 

– On mielenkiintoista tutustua Tyrnävän seurakuntaan ja sen toimintaan. Tyrnävän seurakunnan ikärakenne on keskivertoseurakuntaa nuorempi. Tämä on sekä ilo että haaste seurakunnan toiminnalle.

– Seurakunta on investoinut viime vuosina kiinteistöihin peruskorjaamalla Tyrnävän kirkon ja laajentamalla seurakuntakeskusta. Edessä on myös Temmeksen kirkon kattoremontti. Muun muassa näihin investointeihin tullaan perehtymään piispantarkastuksen aikana, piispa Keskitalo toteaa.

Kirkkovaltuutetut saavat erityisen kauden avauksen

Tyrnävän seurakunnan kirkkoherra Teemu Isokääntä kertoo seurakunnan valmistautuvan piispantarkastukseen hyvällä ja odottavalla mielellä.

Piispantarkastuksen ajankohta osuu uuden valtuustokauden alkuun, joten uudet päättäjät saavat erityisen avauksen kaudelleen.

 

Piispantarkastus myös tarjoaa päättäjille ja koko yhteisölle mahdollisuuden pysähtyä seurakunnan työn ja toiminnan kehittämisen äärelle.

 

– Paitsi että piispa siunaa luottamushenkilöt piispanmessussa tehtäväänsä niin piispantarkastus myös tarjoaa päättäjille ja koko yhteisölle mahdollisuuden pysähtyä seurakunnan työn ja toiminnan kehittämisen äärelle, Isokääntä näkee.

– Tyrnävän seurakunnassa on tehty isoja päätöksiä ja niitä on vielä edessäkin, joten otamme piispantarkastuksen tuoman tuen kiitoksella vastaan.

Sunnuntaina messu ja kaikille yhteinen lounas

Piispantarkastuksen huipennus on sunnuntaina 22. tammikuuta kello 10 alkava piispanmessu Tyrnävän kirkossa. Välittömästi messun jälkeen on yleinen piispantarkastus, jossa piispa kertoo piispantarkastuksen johtopäätökset ja antaa arvionsa seurakunnasta.

Messun ja loppulausunnon kuulemisen jälkeen seurakunta tarjoaa koko kirkkoväelle piispantarkastuslounaan.

 

Messun ja loppulausunnon kuulemisen jälkeen seurakunta tarjoaa koko kirkkoväelle piispantarkastuslounaan.

 

Näihin sunnuntain tilaisuuksiin ovat kaikki tervetulleita. Piispanmessua voi seurata myös striimattuna Tyrnävän seurakunnan YouTube-kanavalla. Lisätietoa ohjelmasta löytyy Tyrnävän seurakunnan nettisivuilta.

Vuoden mittainen prosessi huipentuu viikonloppuun

Piispantarkastus on satoja vuosia vanha kirkollinen tapa, jonka mukaan piispa vierailee säännöllisin väliajoin hiippakuntansa seurakunnissa. Tarkastus osuu seurakunnan kohdalle noin kerran reilussa vuosikymmenessä, Tyrnävän edellinen tarkastus oli vuonna 2012.

Piispantarkastus on kokonaisuudessaan noin vuoden mittainen prosessi, vaikka varsinainen piispan vierailu seurakunnassa järjestetään muutaman päivän aikana. Uudistunut piispantarkastusprosessi keskittyy tulevaisuuden näkymiin.

Piispantarkastuksen eri tilaisuuksissa otetaan huomioon viranomaisten ohjeet terveysturvallisuudesta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää