Uuttavuotta otetaan vastaan hartauksissa ja messuissa

Uudenvuodenaattona ja uudenvuodenpäivänä muistutetaan messuissa erityisesti siitä, että Jumala antaa meille mahdollisuuden aloittaa uudelleen.

Kirkkovuosikalenterissa kerrotaan, että joulukuun viimeisen illan aiheeksi tuli muistaa ajan kulumista. Meitä muistutetaan siitä, että elämämme ei riipu ainoastaan maailmassa vallitsevista valloista ja laeista. Elämämme on Jumalan kädessä. Meillä on paljon aihetta kiitokseen ja katumukseen. Uusi vuosi merkitsee myös sitä, että Jumala antaa meille mahdollisuuden aloittaa uudestaan.

  • Vuoden viimeisenä päivänä, lauantaina 31. joulukuuta kuullaan sävelhartaus kello 18 Oulujoen kirkossa.

Oulan Kilta ry:n järjestämän sävelhartauden ohjelmassa kuullaan muun muassa Jean Sibeliuksen, Ludvig van Beethovenin, W.A Mozartin ja Franz Schubertin musiikkia. Esiintymässä on killan oma veljeskuoro. Puheen pitää seurakuntapastori Katariina Sjöholm. Kolehti kerätään Oulujoen seurakunnan musiikkityön tukemiseen.

  • Samana iltana kello 19 kappalainen Ari-Pekka Metso toimittaa uudenvuodenaaton hartauden Oulun tuomiokirkossa.

Tammikuun ensimmäinen päivä sai kirkollisen sisältönsä jo ennen kuin sitä vietettiin kalenterivuoden vaihtumisen päivänä. Päivä on ns. joulun oktaavi (kahdeksas päivä, viikon kuluttua vietettävä jälkijuhla). Kuvaus Jeesuksen lapsuudesta on ehtinyt ympärileikkaukseen ja nimenantoon asti, ja siihen liittyen tekstit puhuvat Jeesuksen nimen merkityksestä. Muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei meille ole annettu. Jeesus-nimi merkitsee ’Herra on apu, Herra pelastaa’. Siihen nimeen on turvallista luottaa alkavana vuotena.

  • Sunnuntaina 1. tammikuuta kello 1o messut pidetään Oulun seurakuntien alueella Oulun tuomiokirkossa, Haukiputaan, Karjasillan, Kastellin, Oulujoen, Oulunsalon ja Tuiran kirkoissa. Messut alkavat samalla kellonlyömällä myös Limingan, Lumijoen, Muhoksen kirkoissa sekä Tyrnävän seurakuntatalossa.
  • Kello 12 alkaa messu Pyhän Andreaan kirkossa Kaakkurissa.
  • Uudenvuodenpäivänä kello 18 kokoonnutaan iltamessuun niin Tuiran kirkossa kuin Ylikiimingin kirkossa. Myös Hailuodossa järjestetään  iltakirkko kello 18.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää