Yli 300 laulua on hyvä syy juhlia

Lastenlaulujen tekijä Maria Portaankorva viettää 10-vuotistaiteilijajuhlaansa hyvää tekemällä.

|
Maria Portaankorva iloitsee musisoinnista yhdessä luokkansa oppilaiden kanssa.

Oululainen opettaja, lastenlaulujen säveltäjä ja sanoittaja Maria Portaankorva on tehnyt koululaisten oppikirjoihin musiikkia murtoluvuista, jakojäännöksistä ja nominaatiiveista.

On hän tehnyt musiikkia monesta muustakin aiheesta 10-vuotisen taiteilijauransa aikana. Portaankorva on ollut mukana useissa sadoissa musiikkikappaleissa joko säveltäjänä, sanoittajana tai sovittajana.

Suurin osa hänen lauluistaan on lastenlauluja.

Kukaan ei onnistu aina täydellisesti

Maria Portaankorva voitti Salon lastenlaulukilpailun vuonna 2010. Sen jälkeen hän on ollut tuottelias musiikin tekemisessä.

Portaankorva ei hutiloi teksteissään ja sävellystyössään. Hän on kunnianhimoinen, mutta haluaa samalla viestiä niin itselleen kuin oppilailleen, että täydellisyyden tavoittelussa voi väsyä.

– Olen todennut, että omaa tekemistä vaivaa usein tunne siitä, että jotakin jäi ehkä kesken enkä osannut tehdä kaikkea oikein.

– Haluan kertoa lapsille, että välillä saa höpsötellä ja olla siinäkin avoin.

Hyväntekeväisys innostaa oppilaita

Maria Portaankorvan 10-vuotistaiteilijajuhlaa vietetään ystävänpäivänä 14. helmikuuta Oulun Keskustan seurakuntatalon suuressa salissa.

Konsertille antavat oman panoksensa Portaankorvan oppilaat, Teuvo Pakkalan koulun 6 B-luokan nuoret.

Konsertin tuotto menee tyttöjen ja nuorten äitien hyvinvointiin Somaliassa Kapua-hankkeen kautta.
Konsertti on ilmainen, rahat keräykseen tulevat vapaaehtoisista ohjelmamaksuista.

Idea hyväntekeväisyydestä innostaa kuudesluokkalaisia. Aiemmin esiintymisistä saadut tulot on otettu luokan omaan käyttöön.

Hyvän tekemiseen Portaankorva innostaa konserttiväkeä säveltämällään laululla Tyttöjen tähden. Kappaleen on sanoittanut Pirkko Arola.

Arola ja Portaankorva ovat tehneet yhdessä lukuisia musiikkikappaleita.
Tyttöjen tähden -laulun alussa todetaan näin: ”Saata tyttö luottamaan itseensä ja maailmaan. / Anna itää siemenen kasvuvuosien. / Suojaa tytön vapautta / itseänsä tuntea. /Huomispäivän valinnat hän löytää rohkeat.”

 

”Pysy tytön puolella, niin elpyy unelma.” Näin laulavat nuoret yhdessä opettajansa kanssa. Luokka harjoittelee esitystä, joka kuullaan ystävänpäivänä Maria Portaankorvan juhlassa.

Entiset oppilaat saivat kutsun juhlakonserttiin

Vaikka konsertissa lauletaan vaikeistakin aiheista, toteaa Portaankorva, että hänen ”kymppijuhlansa” on ennen muuta hyvän mielen konsertti.

Ystävänpäivän juhlaan on kutsuttu vieraiksi opettajan entisiä oppilaita, joille osa konsertin lauluista on entuudestaan tuttuja.

Portaankorvan lauluja pääsee tilaisuudessa laulamaan välillä yhdessä koko konserttiväki.

Ennen tilaisuutta kuudesluokkalaiset menevät Maria-opettajansa luokse kylään ystävänpäivää viettämään.

Konsertti perjantaina 14.2. alkaa kello 18 Keskustan seurakuntatalossa, Isokatu 17, Oulu.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää