Ylijäämäruoka leirikeskuksesta menee diakoniatyön käyttöön
Suvelan leirikeskuksessa Kiimingissä hyödynnetään hävikkiruoka tehokkaasti. Kun leiriläisten aterioilta jää ruokaa, emännät laittavat tiedon diakoniatyöntekijöille. Pakastetetut annokset jaetaan eteenpäin ruoka-apuna.
Kiimingissä Suvelan leirikeskuksessa on luotu toimiva käytäntö hävikkiruoan hyödyntämiseksi. Kun kattilaan tai uunipannuun jää leiriläisiltä ruokaa, pakastavat Oulun seurakuntien emännät sen valmiina annoksina.
Sitten vain Kiimingin diakoniatyöntekijöille tekstiviesti, jossa ilmoitetaan, että ylijäämäruoka on noudettavissa diakoniatyön käyttöön.
– Saamme tiedon kännykkään ja sopivana hetkenä – joinakin viikkoina jopa päivittäin – haemme ruoan leirikeskuksesta. Annoksiin on liitetty tieto, milloin ruoka on valmistettu, kertoo diakoniatyöntekijä Erja Haho.
Diakoniatoimistossa on iloittu yhteistyöstä leiriväen kanssa. Hahon mukaan ruoka-avulle on kysyntää. Mahdollisuus lahjoittaa valmista ruokaa on auttanut monia diakonian asiakkaita arjen ahdingossa.
Haho muistuttaa, että valmis ateria on tärkeä apu esimerkiksi silloin, kun yksin elävä ihminen on äkillisesti sairastunut eikä ruoanlaitto itseltä onnistu.
Koska hävikkiruoka on näin helposti hyödynnettävissä, nuorille leiriläisille, kuten rippikoululaisille, tähdennetään, että lisää syötävää saa aina hakea, mutta lautaselle jäänyt ruoka menee roskiin. Vain kattilasta ruoka päätyy kiertoon.
Jaa sivu eteenpäin
Lue artikkeliin liittyviä aiheita
Mitä mieltä olit artikkelista?
Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.