Kirkon yhteiskuntapäivät pureutuu maaseudun ja kaupunkien kohtalonyhteyteen

Tällä viikolla Joensuussa järjestettävien Kirkon yhteiskuntapäivien perjantain 22.9. ohjelmaa voi seurata myös YouTubessa. Keskustelussa ovat myös kirkon uudet maaseutulinjaukset.

Joensuussa 21.–22. syyskuuta järjestettävät Kirkon yhteiskuntapäivät pureutuvat erityisesti maaseudun ja kaupunkien kohtalonyhteyteen. Yksi päivien kohokohdista on ”Hyvinvoiva maaseutu on hyvinvoivien kaupunkien edellytys” -tilaisuus, jossa keskustellaan pian julkaistavista Kirkon uusista maaseutulinjauksista.

– Maaseutu ja kaupunkialueet ovat keskinäisessä riippuvuussuhteessa. Ei ole mahdollista kehittää toista ottamatta huomioon toista, mutta molemmat tarvitsevat omanlaisia toimia, menettelyjä ja rakenteita, toteaa Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Hilkka Vihinen

Hyvinvoivat kaupungit tarvitsevat hyvinvoivaa maaseutua, maaseutu tarvitsee hyvinvoivia kaupunkeja.

Vihinen osallistuu yhteiskuntapäivien perjantain tilaisuuteen Joensuun seurakuntakeskuksella. Hän on mukana myös Kirkon maaseutulinjausten uudistustyöryhmässä.

 

Kirkon maaseutulinjaukset esittävät ratkaisuja siihen, miten eri puolella Suomea vastataan maaseudun voimakkaaseen muutokseen.

 

Kirkon maaseutulinjaukset esittävät ratkaisuja siihen, miten eri puolella Suomea vastataan maaseudun voimakkaaseen muutokseen.

Muun muassa korona-ajan tuoma lisääntynyt hybridityö ja etätyö sekä seurakuntien ja kuntien väliseen vuorovaikutukseen vaikuttavat sote-ratkaisut ovat luoneet painetta ajantasaistaa vuonna 2015 julkaistuja kirkon edellisiä maaseutulinjauksia.

– Maaseutulinjausta suunniteltaessa olemme ajatelleet seurakunnan roolia nimenomaan maaseudusta käsin. Isoissa seurakunnissa on monissa tapauksissa sekä maaseutu- että kaupunkialueita, Vihinen huomauttaa.

Yhteiskuntapäivät kutsuvat rakentamaan yhteistä hyvää

Kirkon yhteiskuntapäivät on suunnattu päättäjille, kirkon työntekijöille sekä seurakuntalaisille.

Perjantain tilaisuudet striimataan, ja niitä on mahdollista seurata YouTubessa Joensuun ev.lut. seurakuntien Toivon tähden -kanavalla. Perjantaina ohjelmassa on esimerkiksi paneelikeskustelu maaseudun ja kaupungin kohtalonyhteydestä. Mukana keskustelussa on muun muassa ekoteologi Pauliina Kainulainen.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää