Arkkipiispan talossa -podcast raivaa tilaa arvokeskustelulle

Arkkipiispa Tapio Luoman luotsaamassa podcast-sarjassa käydään keskusteluja muun muassa artistin paineista, rahan vallasta ja vanhusten asemasta.

Radion ystävänä, YLE:n kuuluttajanakin 1980-luvulla työskennellyt arkkipiispa Tapio Luoma on aloittanut uuden podcast-sarjan. Podcastissa on luvassa keskustelua kiinnostavien ihmisten kanssa elämänmenosta, arvoista ja elämän merkityksellisyydestä työn, uran ja suosion takana.

Podcastin tarkoituksena on lisätä arvokeskustelua ja syventää yhteiskunnallisen keskustelun kenttää nostamalla esiin merkityksellisen elämän kysymyksiä yhteiskunnassa merkittävässä asemassa olevien ja luovaa työtä tekevien henkilöiden ajatusten kautta.

– Minulle podcastin aloittaminen tarjoaa hienon mahdollisuuden lisätä keskustelua arvoista ja syvemmistä elämän kysymyksistä leppoisan yhdessäolon merkeissä kutsumalla vieraita kotiini historialliseen arkkipiispantaloon. Erilaisten ihmisten kohtaaminen on oman työni parhaita puolia, sanoo arkkipiispa Luoma.

Ensimmäisessä jaksossa vieraana on muusikko Juha Tapio. Arkkipiispa Luoma ja laulaja-lauluntekijä Tapio keskustelevat pohjalaisuuden merkityksestä omassa elämässään, artistin paineista, musiikin voimasta ja siitä, mikä elämässä on lopulta tärkeää.

 

Ensimmäisessä jaksossa on luvassa mukana myös yllätysnumero.

 

Muusikon ja musiikkia harrastavan arkkipiispa Luoman ensimmäisessä jaksossa on luvassa mukana myös yllätysnumero. Artisti ja arkkipiispa laulavat podcastissa yhdessä suosittuna rippilauluna tunnetun Juha Tapion kappaleen Sitkeä sydänSitkeä sydän -kappale löytyy Nuoren seurakunnan veisukirjasta, jota käytetään laajasti seurakuntien rippikoulutyössä.

Arkkipiispan talossa -podcastin ensimmäisessä jaksossa vieraana ollut Juha Tapio ja arkkipiispa Luoma laulavat lopuksi tutun riparibiisin. Kuva: Meri-Anna Paloniemi.

Tulevien jaksojen aiheina ovat muun muassa vanhusten ihmisarvo, median etiikka sekä Suomen valtion rahapolitiikka. Podcastin vieraina tulevat olemaan muun muassa Valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitinen, gerontologian professori Marja Jylhä sekä Hufvudstadsbladetin päätoimittaja, syksyllä aloittava uusi Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Erja Yläjärvi. Syksyllä sarja jatkuu uusien vieraiden kanssa.

Uusi podcast Arkkipiispan talossa on kuunneltavissa useimmissa yleisissä podcast-palveluissa. Uusi jakso ilmestyy muutaman viikon välein. Podcast-sarjassa ilmestyy yhteensä noin kymmenen jaksoa.

Arkkipiispan talo on Turun tuomiokirkon kupeessa sijaitseva historiallinen piispojen asuintalo, joka on valmistunut vuonna 1888. Arkkipiispa Luoma puolisonsa Pirjo Luoman kanssa on talon 12 arkkipiispapari. Talo on avoinna vuosittain kansalaisille uudenvuoden päivän vastaanoton merkeissä. Arkkipiispan talo on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ainoita edustustaloja.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää