Kirjoita meille kokemuksistasi läheisen kuoleman jälkeen

Kolmeosaisen, tekstinä ja pod­castina julkaistavan Kuoleman jälkeinen elämä -sarjan pohjustukseksi Rauhan Tervehdyksen toimitus kaipaa tosielämän kokemuksia.

Rauhan Tervehdys tekee juttusarjaa, jossa käsitellään elämää sen jälkeen, kun läheinen ihminen on kuollut. Kolmeosaisen, tekstinä ja pod­castina julkaistavan Kuoleman jälkeinen elämä -sarjan pohjustukseksi kaipaamme tosielämän kokemuksia.

  • Mitä kaikkea piti tehdä, kun läheinen kuoli, minne mennä, mitä todistuksia tilata? Miten asioiden järjestäminen sujui surun keskellä? Saitko apua hautajaisten tai perunkirjoituksen järjestämiseen? Koitko jonkin asian erityisen vaikeaksi tai helpoksi hoitaa? Kenen toiveiden mukaan hautajaiset järjestettiin?
  • Mistä sait tukea surun läpielämiseen? Mitä neuvoja antaisit heille, jotka ovat juuri menettäneet jonkun rakkaan? Minkälaista arki on ollut läheisen kuoleman jälkeen? Onko jokin asia muuttunut, mikä? Mistä saat voimaa? Mikä lohduttaa?
  • Miten olet varautunut omaan kuolemaasi? Oletko suunnitellut hautajaisesi, ja millaiset ne tulevat olemaan? Vaikuttivatko kokemukset läheisen kuolemasta ajatuksiisi hautajaisistasi? Mitä ajatuksia oma kuolema (tai kuolema yleensä) herättää? Pelottaako kuolema, miksi tai miksi ei? Oletko puhunut läheistesi kanssa omasta tahdostasi hautajaisten suhteen? Oletko keskustellut läheistesi kanssa kuolemasta osana elämää?

Kirjoita meille kokemuksistasi joko sähköpostilla osoitteeseen toimitus@rauhantervehdys.fi tai paperipostina osoitteellla Rauhan Tervehdys, PL 102, 90101 Oulu. Voit vastata myös palautelomakkeen kautta.

Voit kirjoittaa nimelläsi tai nimettömänä. Mikäli olisit valmis olemaan myös haastateltavana podcastissa, laita mukaan yhteystietosi.

Lisätietoja: päätoimittaja Elsi Salovaara 044 5626 447 ja toimittaja Saara Pasanen 044 5626 449.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää