Rauhan Tervehdyksen podcasteja kuunnellaan porukalla

Toukokuussa julkaistavista Kuoleman jälkeinen elämä -podcastin jaksoista keskustellaan kolmessa avoimessa Porinaa podcasteista -illassa, joihin ovat tervetulleita myös muut kuin muhoslaiset.

Läheisen kuolema on asia, joka koskettaa ihan jokaista jossain vaiheessa elämää. Kuolemankin jälkeen elämän on kuitenkin jatkuttava, ja omaisilla on hoidettavanaan monta käytännön asiaa samalla kun he painivat oman ikävänsä kanssa.

Läheisen kuolema saa usein myös ajattelemaan omaa kuolemaa ja valmistautumaan siihen. Kuolemaan liittyviä käytännön asioita hoidettuaan miettii ehkä tarkemmin sitä, millaiset hautajaiset ja hautapaikan toivoo itselleen. Elämän rajallisuuden konkretisoituminen saa usein miettimään myös omaa suhtautumista kuolemaan.

Näistä aiheista keskustellaan Rauhan Tervehdyksen toimituksen ensimmäisessä podcast-julkaisussa, joka on nimeltään Kuoleman jälkeinen elämä. Se kertoo läheisensä menettäneiden ihmisten arjesta. Sarjan kolme osaa julkaistaan toukokuussa, ja niitä pääsee kuuntelemaan Rauhan Tervehdyksen verkkosivujen kautta.

Podcast-sarjaan kerättiin taustamateriaalia lehden lukijoilta ja myös sarjan haastateltavat löytyivät heidän joukostaan. Yhteisöllistä otetta jatketaan myös valmiin tuotoksen kanssa.

Muhoksen seurakunnalle on esitetty toive keskusteluryhmästä, jossa ruodittaisiin podcasteja.  Toivottu ryhmä toteutetaan toukokuussa, ja jokaisella kolmella kokoontumiskerralla kuunnellaan yksi jakso Kuoleman jälkeisestä elämästä ja keskustellaan siitä.

Ensimmäisessä kokoontumisessa paikalla on sarjan toimittaja Elsi Salovaara, joka kertoo podcastin teosta ja vastaa osallistujien kysymyksiin.

  • Poristaan podcasteista maanantaisin 8.5., 15.5. ja 22.5. kello 18–20 Muhoksen seurakuntatalossa. Tarjolla on kahvit ja iltapalaa.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää