Ranualla käydään keskustelua maailman tulevaisuudesta

Oulun hiippakunnan lähetysjuhlia vietetään 25.–27. elokuuta Ranualla. Piispa keskustelee juhlilla poliitikon, lähetystyöntekijän ja kenttäpiispan kanssa toivosta ja luottamuksesta.

Oulun hiippakunnan lähetysjuhlia vietetään elokuun viimeisenä viikonloppuna 25.–27. elokuuta Ranualla. Katso lähetysjuhlien ohjelma tästä linkistä.

Lauantain paneelikeskusteluun piispa Jukka Keskitalon vieraiksi saapuvat Suomen Lähetysseuran Felm-keskuksen toiminnanjohtaja Satu Haapanen, Ranuan kunnanjohtaja Tuomas Aikkila sekä kesäkuussa Puolustusvoimien kenttäpiispana aloittanut Pekka Asikainen. Keskustelutilaisuuden otsikkona on Katse maailman tulevaisuuteen, ja keskustelu kulkee tulevaisuuteen, toivoon ja arkiseen luottamukseen liittyvissä aiheissa.

Piispa Jukka Keskitalo sanoo, että kirkon lähetystyö ja kansainvälinen diakonia toimivat nopeasti muuttuvassa maailmassa. Siksi kirkko voi olla luomassa toivoa kriisien koettelemilla alueilla.

–  Paneelissa aion luoda keskustelijoiden kanssa yhdessä myös kuvaa maailman muutoksesta ja vahvistaa toivon näkökulmaa monien kriisien keskellä, Keskitalo toteaa.

Suomen Lähetysseuran Felm-keskuksen toiminnanjohtaja Satu Haapanen on tulossa Oulun hiippakunnan lähetysjuhlille tapaamaan lähetystyöstä kiinnostuneita ihmisiä ja oppimaan lisää monilta ammattilaisista.

 

Joudun jatkuvasti työssäni miettimään Lähi-idän ja erityisesti Israelin ja Palestiinan poliittista tilannetta.

 

– Joudun jatkuvasti työssäni miettimään Lähi-idän ja erityisesti Israelin ja Palestiinan poliittista tilannetta, koska se heijastuu myös työhömme Jerusalemissa ja kristittyjen elämään. Teemme paljon uskontojen välistä yhteistyötä ja yritämme lisätä uskontojenvälistä ymmärrystä, mikä olisi erittäin tärkeää myös muualla maailmassa, myös Suomessa. Kerron näistä kokemuksista mielelläni lisää keskustelussa piispan ja muiden juhlavieraiden kanssa, Haapanen sanoo.

Ranuan kunnanjohtaja Tuomas Aikkila toteaa, että maailmalla ja Suomessa on eletty poikkeuksellista aikaa jo yli kolme vuotta koronaviruksen ja Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksesta.

– Nämä tilanteet ovat tuoneet monenlaisia haasteita niin globaalisti kuin yksilötasolla. Otan kutsun vastaan mielelläni ja tulen avoimin mielin mukaan keskustelutilaisuuteen.

Myös kenttäpiispa Pekka Asikaiselle kutsu mukaan Oulun hiippakunnan lähetysjuhlille oli mieluinen, sillä Oulun hiippakunta on hänelle tuttu ja rakas. Asikainen on työskennellyt aiemmin muun muassa Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa sekä Oulun seurakuntien yhtymäjohtajana.

– Työssäni on vahvasti läsnä kansainvälinen ulottuvuus, joka vahvistuu nyt entisestään Suomen liityttyä Natoon. Jokaisella jäsenmaalla on myös sotilaspappijärjestelmänsä. Yhteistyötä tulee syventää entisestään seuraavien vuosien aikana. Valitettavasti ennustettavuus kansainvälisessä turvallisuuspolitiikassa on heikentynyt Venäjän hyökkäyssodan vuoksi, Asikainen kuvailee.

 

Suomessa puolustuskykyä tulee pitää riittävän korkealla, jotta rauhalle olisi takeita.

 

– Sotaa käydään nyt Euroopassa, mikä on havahduttanut meidät siihen, että rauha ei ole itsestäänselvyys. Suomessa puolustuskykyä tulee pitää riittävän korkealla, jotta rauhalle olisi takeita. Syytä on myös todeta, että Suomessa on tässä suhteessa asiat hyvällä tolalla.

Oulun hiippakunnan lähetysjuhlat on Suomen ainoa hiippakunnallisella tasolla järjestettävä lähetyksen ja kansainvälisen työn kesätapahtuma. Järjestelyiden yhteistyökumppaneina ovat Ranuan seurakunta ja Ranuan kristillinen kansanopisto. Ohjelmavastuussa ovat myös kirkon lähetysjärjestöt sekä Kirkon Ulkomaanapu.

  • Piispa Keskitalon juontama keskustelutilaisuus pidetään lauantaina 26.8. kello 15 Ranuan kristillisellä opistolla. Tilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen. 

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää