Talvimaisema vei voiton Rauhan Tervehdyksen kansikuvakilpailussa

Luonto puhutteli lukijoita: Vuoden 2021 kansikuvakilpailussa kolmesta eniten ääniä keränneestä kansikuvasta kahdessa oli luontoaihe. Ääniä annettiin yhteensä 212.

Talvinen jokimaisema. Poika traktorin hytissä. Lintuemo poikasiaan ruokkimassa. Tässä ovat kansiaiheet, jotka puhuttelivat lukijoita eniten.

Viime vuoden Rauhan Tervehdyksien parasta kantta äänestettiin tekstiviestein, sähköpostilla, WhatsApp-viesteillä ja nettilomakkeen kautta.

Esimerkiksi tällaisia perusteluja annettiin eniten ääniä saaneesta kannesta, joka nähtiin lehdessä numero 42:

» Virtaava vesi ja aurinko säteineen luovat uskoa parempiin aikoihin nyt ’koronakuplassa’ ja yksinäisyydessä elävälle, seurakunnan ryhmätoimintoja odotellessa.
» Enemmänkin toivoisin näkeväni kansikuvissa kaunista Suomen luontoa. Henkilökuvia löytyy kyllin lehden muilta sivuilta.
» Kaunis talvinen ja rauhoittava luontokuva.
» Kansikuvassa maisema, jota kaipasin vuosia etelässä asuessani.
» Paras kansikuva on ehdottomasti nro 42. Valitsin sen, koska rakastan olla ja asua rakkaassa kotimaassani Suomessa. Luontomme on häkellyttävän kaunis ja monipuolinen, parempaa ei ole missään. Kuvakin sen jo kertoo.

Kuva on hankittu Mostphotos-kuvapankista, kuvaaja on Jasse Hast.

Toiseksi eniten ääniä kansikuvakisassa sai viime vuoden numeron 14 kansi, jossa on 14-vuotias Miro Isokanniainen traktorin ohjaamossa. Kuvan otti Elisa Rasmusson. Kantta luonnehdittiin muun muassa näin:

» Kansi kuvaa hyvin innokasta tulevaa isäntää. Koko juttu nuoresta, tulevasta ja innokkaasta isännästä antaa toivoa maaseudun tulevaisuuteen.
» Kuvassa oleva ja jutussa esiintyvä nuori mies edustaa luottamusta elämän mahdollisuuksiin. Jo etusivun kuvasta henkii luontevana tulevaisuudenusko ja ystävällisyys. Näitä arvoja tarvitaan nyt ja jatkossa.

Kolmanneksi eniten ääniä sai lehden numero 17 kansikuva Pixabay-kuvapankista.

» Äidit ja lintuemot hoivaavat jälkeläisiään kuten Jumalakin.
» Eläimet ja ihmiset ovat niin lähellä toisiaan, huolehtijoita. Ja luontokuvat puhuttelevat aina. Niihin ei kyllästy ikinä.

Lähes yhtä paljon ääniä saivat myös kansikuva nukkuvasta vauvasta (RT 31/2021) ja piispa Mari Leppäsestä (RT 41/2021):

» Kansi 31: Ihana tunnelmakuva kauniista vauvasta. Lapsissa on tulevaisuus.
» Suosikkini on lehden nro 41 kansikuva. Uskomattoman hellyttävä, rohkea ja sydämellinen nainen omalla paikallaan Suomen kirkossa.

Äänestäjät kommentoivat suosikkejaan myös muun muassa näin:

» Toivo on ollut tärkeää korona-aikana. Toivo tuo uskoa, että me selviämme koronastakin. Kuvakin on kaunis! (RT 1/2021)
» Tavallinen on tarpeeksi. Muistuttaa olemaan armollinen itselleen. Miksi olla muuta. (RT 6/2021)
» Olen itsekin halaaja, kansikuva miellytti (RT 21/2021)
» Kannesta viestittyy aito ilo ja hyvinvointi (RT 30/2021)

Toimitus kiittää kaikkia kansikuvakisassa äänestäneitä. Osallistujien kesken arvotaan pieni palkinto, joka postitetaan matkaan ensi viikolla.

 

”Kivalta tuntuu”

– Kivalta tuntuu. En osannut odottaa että pärjäisin näin hyvin, toteaa Miro Isokanniainen, viime vuoden Rauhan Tervehdyksen numero 14 kansikuvapoika.

– Jutusta on tullut pelkkää positiivista palautetta. Moni sanoo säästäneensä lehden. Palautetta on tullut myös oudommilta ihmisiltä. Se tuntuu hyvältä, kertoo syksyllä yläkoulun aloittanut Miro.

Miron vanhemmat Kaisa ja Janne ovat ylpeitä pojastaan.

– Palaute maataloutta kohtaan on usein negatiivista. Suosio kansikuvakisassa yllätti ja toi myös meille uskoa ja hyvää mieltä tämän työn tekemiseen.

– Mirolle tulevaisuus maatalouden parissa on aina ollut päivänselvää, hän tietää mitä haluaa. Olemme hänestä niin ylpeitä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää